Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Bílí Tygři nasázeli do brněnské brány pětku. Kometa odjela s prázdnou

Liberec přerušil Kometě šňůru sedmi utkání v řadě, ve kterých bodovali. Z liberecké Home Credit Areny Kometa odjíždí s prázdnou. Zato liberečtí hokejisté měli slinu. Za Čiliakova záda zapadl puk pětkrát a zápas skončil 5:0.

Kometa inkasovala v 11. minutě, bohužel ne naposledy

První polovina první třetiny připravila pro obě strany hřiště několik šancí, ale žádná neskončila vysněným gólem. Až v 11. minutě Oldřich Kotvan potrestal faul v přesilovce. Na jeho ránu z modré čáry Čiliak nestačil - 1:0. Jednu dobrou šanci si vytvořil také Peter Mueller, ale liberecký obránce Hrachovina zamezil dalšímu postupu jeho střely svým ramenem. „Myslím si, že úvod utkání byl vyrovnaný. Po tom šťastném gólu v přesilovce ale Liberec v závěru první třetiny získal převahu,“ popisuje asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný. 

I druhou dvacetiminutovku ošéfovali Liberečtí

Druhou třetinu svými šancemi otevřela Kometa, ale žádná z nich nebyla úspěšná. Úspěšnější byli na druhé straně domácí. Ve 24. minutě obrovskou ránou prostřelil Ronald Knot málem i brankovou síť - 2:0. Do konce třetiny měly obě strany několik příležitostí, ale do šaten Kometa odcházela se stávající dvoubrankovou ztrátou.

A pro jistotu ještě tři další jako pečeť

Dvoubrankové vedení Liberci nestačilo a do třetí dvacetiminutovky nastoupili velice aktivně. Hned po dvou minutách Čiliak vyrazil střelu, ale puk se odrazil na hůl Adama Musila, který už Čiliakovi nedal příležitost k dalšímu úspěšnému zákroku - 3:0. Skóre utvrdil Libor Hudáček o něoc později dorážkou z bekhendu - 4:0.

Stejný hráč využil v 54. minutě zmatku v brněnské obraně a puk opět dostal za brankovou čáru - 5:0. Liberec přerušil Kometě sérii sedmi zápasů ve kterých bodovala a po třech získaných bodech v Olomouci bohužel nebyli ani jednou schopni prostřelit libereckého brankáře. „Odehráli jsme dobré utkání. Měli jsme velice dobré speciální formace na přesilovky i v oslabeních. To byl základ vítězství,“ dodává liberecký trenér Patrik Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Kantor

Štítky hokej, Liberec, Kometa, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, Home Credit, Peter Mueller, SK Sigma Olomouc, Libor Hudáček, Patrik Augusta, Ronald Knot, Adam Musil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Bílí Tygři nasázeli do brněnské brány pětku. Kometa odjela s prázdnou  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.