Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometu v derby spasili mladíčci. Svozil zlomil historický rekord ligy

Hokejisté Komety si po dvou prohrách z posledních kol v pátek v moravském derby spravili chuť. Na ledě Olomouce vybojovali tři body. Zasloužila se o ně především brněnská mládež. Rozhodující gól totiž vstřelil reprezentant Karel Plášek. První seniorskou trefu si připsal i teprve šestnáctiletý Stanislav Svozil, který se tak stal nejmladším bekem v historii, jež skóroval v nejvyšší české lize.

Moravské derby začalo zostra, již po pár vteřinách hry si domácí Klimek vypracoval slibnou střeleckou pozici mezi kruhy, odkud však Vejmelku nepřekonal a brněnská defenzíva ustála i následný závar. Jihomoravané se na rozdíl od domácích dokázali prosadit hned z první útočné akce. Zaťovič přenechal na modré čáře kotouč pro Stanislava Svozila a šestnáctiletý obránce Komety prostřelil brankáře Lukáše, čímž zaznamenal svou premiérovou trefu v seniorském hokeji.

Olomouc v následujících minutách usilovala o vyrovnávací trefu, ale defenzíva hostujícího celku nepovolovala Hanákům výraznější brankové příležitosti. Závěr první třetiny pak přinesl vyloučení na straně brněnské Komety, v klasické přesilovce se do největší příležitosti dostal Irgl, ale v samostatném úniku na Vejmelku nevyzrál, nicméně svým počínáním si vybojoval další faul a Brňané se museli po dobu sedmadvaceti vteřin bránit ve třech. Krušné chvíle však modrobílí ustáli a po první třetině drželi jednobrankový náskok. 

Druhá třetina přinesla pokračování bojovné hry, ve které se Olomouc marně pokoušela prosadit. Spolehlivého Vejmelku mohl zaskočit obránce Jaroměřský, po jehož nahození se kotouč zamotal brněnskému brankáři mezi bruslemi, ten se však stačil včas orientovat a puk ukryl ve své výstroji. Brno se prezentovalo slibnými střeleckými pokusy v podání Gulašiho či Plekance, ovšem oba střelce pozorný Lukáš vychytal. V závěru druhé třetiny dostala Kometa příležitost první přesilové hry v utkání, v té si největší příležitost připsal Mueller, jenž pálil z levého kruhu z voleje, ovšem Lukáš se prezentoval fantastickým zákrokem. Po dvou třetinách tak v Olomouci stále platil stav 0:1.

Kometa se v úvodu třetí třetiny aktivně pohybovala v obranném pásmu Olomouce a snažila se o uklidňující druhou branku, defenzíva Hanáků ovšem další puk za Lukášem nepřipustila. Osmělili se také domácí, ale i obrana Komety v čele s brankářem Vejmelkou nadále pracovala bezchybně. Brno mohlo na kohouty přitlačit v přesilové hře, ale z vyrovnávací branky se radovala Olomouc, když kombinaci hostů vystihl na modré čáře Burian a ujížděl na Vejmelku, byl však faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. K nájezdu se rozjel Lukáš Nahodil a přesnou trefou srovnal.

Kometa ovšem v čase 55:31 znovu odskočila do jednobrankového náskoku, od modré čáry napálil kotouč na olomouckou branku Bartejs, Lukáš puk pouze vyrazil před sebe a zde se uplatnil důraz Karla Pláška. 

V samotném závěru utkání Brňané ještě čelili oslabení a olomoucké hře bez brankáře, ovšem i díky velké bojovnosti se hostům z jižní Moravy podařilo vedení udržet a cenný tříbodový zisk tak putoval do moravské metropole.

Ohodnoť článek

Foto Kometa Brno, Roman Kantor | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky kometa, olomouc, výhra, Stanislav Svozil, SK Sigma Olomouc, Lukáš Nahodil, Karel Plášek, HC Kometa Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometu v derby spasili mladíčci. Svozil zlomil historický rekord ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.