Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa po prodloužení získala proti Mladé Boleslavi jen jeden bod

Kometa venkovní zápas v Mladé Boleslavi dotáhla až do prodloužení, kde byl lepší soupeř. Kometa prohrála 5:4 a z boleslavského ledu už si letos podruhé odváží jeden bod. Boleslav si zapsala už osmou výhru v řadě proti Kometě.

Zápas byl jako na houpačce a vedení se neustále střídalo. Divácky to byl velice zajímavý hokej, kdy Kometa dvakrát prohrávala a dvakrát vedla. Nakonec zápas rozhodlo až prodloužení.

První třetina byla bez gólů

Kometa rozhodně chtěla porušit sérii proher proti Mladé Boleslavi a první třetinu začali velice aktivní hrou. Hosté se k puku dostali takřka až v druhé polovině první třetiny. Brankáři na obou stranách předváděli pěkné výkony a po dvaceti minutách týmy odcházely do šaten s bezbrankovým skóre. 

Druhá třetina góly doslova překypovala

Bezbrankový stav si oba týmy vykompenzovali druhou třetinou hned pěti góly. Po jedenapadesáti vteřinách se prvně zadařilo hostům, když Mueller po akci na jeden dotek poslal puk za záda boleslavského brankáře Krošeljeho - 0:1.

K neštěstí Komety však neuběhlo ani dalších padesát vteřin a Marin Bičevskis poslal puk za Vejmelková záda a srovnal hru - 1:1. Pár minut před polovinou druhé třetiny domácí v přesilovce hokejkou Pavola Skalického bodovali znova - 2:1.

Kometa se však nedala a bojovala. Střelou k tyči stav srovnal opět Peter Mueller - 2:2. Hosté se však opět nemohli darovat moc dlouho, protože za čtyřiačtyřicet vteřin se Mladá Boleslav opět ujala vedení po střele Ondřeje Najmana - 3:2. Do šaten Kometa odcházela s jednobrankovým rozdílem.

Třetí třetinu opět gólově zahájila Kometa

Dnešní zápas byl plný "rychlých" gólů a Kometě trvalo pouhých pětačtyřicet vteřin, aby Petr Holík skvělým zakončením srovnal zápas - 3:3.

Brno dokázalo využít i následnou přesilovku a Tomáš Vincour propálil boleslavského brankáře a Kometa se ujala vedení - 3:4. Jako dnes již tradičně však vedení nevydrželo příliš dlouho a po dvou minutách Boleslav srovnala, když hned po buly vystřelil Jakub Klepiš - 4:4. 

Vyrovnaný zápas dospěl do prodloužení, kde měl velkou šanci rozhodnout Holík, ale Krošelje zatrhl takovou možnost. Na druhé straně se však zadařilo Máriovi Lunterovi a Boleslav zvítězila - 5:4.

„V prodloužení jsme nebyli lepší, ale šťastnější. Samozřejmě nás ale těší, že jsme přidali druhý bod. Utkání gradovalo, mělo vynikající úroveň,“ hodnotí zápas boleslavský trenér Radim Rulík. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Pavlíček

Štítky FK Mladá Boleslav, HC Kometa Brno, Peter Mueller, Petr Holík, Jakub Klepiš, Tomáš Vincour, Pavol Skalický, Radim Rulík, Ondřej Najman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa po prodloužení získala proti Mladé Boleslavi jen jeden bod  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.