Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Zklamání pro Jágra. Kometa doma otočila zápas s Kladnem a slaví důležitou výhru

Brněnští hokejisté v neděli na domácím ledě vyzvali Rytíře z Kladna. Těm však v sestavě chyběla hned pětice hráčů, včetně legendy Jardy Jágra. Ten pak jen smutně přihlížel, jak jeho tým z vedení 0:1 prohrává rozdílem tří branek. Brněnští hokejisté totiž dokázali čtyřmi góly domácí zápas otočit.

Kladno nastoupilo do zápasu s Kometou bez pěti hráčů základní sestavy, včetně Jaromíra Jágra. Kometa byla od začátku aktivnější, celkově vypálila devět střel na náhradníka Cikánka, který zastupoval Godlu. Jenže třetinu prohrála 0:1. Ve vlastním oslabení totiž ujel Tomáš Redlih a se štěstím prostřelil Vejmelku. Vyrovnat mohl v závěru kapitán Zaťovič, leč rameno hostujícího gólmana bylo připraveno včas.

Druhá část hry nabídla podstatně zajímavější hokej. O zábavu vyprodané DRFG areny se starala především Kometa, která sice vstoupila do třetiny oslabením po faulu Zaťoviče, nicméně v něm dokázala vyrovnat. Lukáš Kucsera vybojoval kotouč na vlastní modré a pelášil sám na Cikánka. Toho prostřelil střelou na zadní tyč - 1:1. Od té doby se hrálo pouze před kladenskou bránou, Brňané tlačili a druhý gól byl na spadnutí.

Krátce před polovinou utkání se také domácí zaslouženě dočkali. V signalizované výhodě napřáhl Kucsera a po šikovné tečí Ondřeje Němce zapadl kotouč přesně pod víko. Další tutovky měla Kometa v závěru periody, kdy to zkoušel nejprve Hruška a poté Zaťovič. Brno vypálilo na bránu celkem dvacet střel, zatímco soupeř jen osmkrát. Skóre však platilo jen těsné 2:1.

Poslední dvacetiminutovka začala čtvrtou brněnskou přesilovou, jenže v ní zahrozil po brejku Kaut. Naštěstí pro Kometu přestřelil horní část Vejmelkovy brány. Byla to bitva o každý metr ledu, Brňané se soustředili na obranu a nechtěli chybovat. Dá se říct, že utkání kontrolovali a pět minut před koncem přidali domácí pojistku, respektivě dvě. V páté početní výhodě našel Plekanec křiznou přihrávkou na pravém kruhu Jana Hrušku, který překonal kladenského brankáře střelou do horní části klece - 3:1.

Dvaašedesát vteřin před koncem přišla ještě jedna gólová radost. Luboš Horký přebruslil všechny protihráče, natlačil se před Cikánka a zakončil pod jeho vyrážečku. Kometa si tak připsala tři body a nyní ji čeká třítýdenní šňůra zápasů venku.

Ohodnoť článek

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky kometa, kladno, výhra, SK Kladno, Jaromír Jágr, Lukáš Kucsera, Jan Hruška, Brno, FC Zbrojovka Brno, Ondřej Němec, Luboš Horký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Zklamání pro Jágra. Kometa doma otočila zápas s Kladnem a slaví důležitou výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.