Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Utkání proti Litvínovu rozhodly až nájezdy. Kometa bere dva body

Domácí Kometa ve čtrnáctém kole hokejové extraligy porazila litvínovskou Vervu. Domácí se snažili Litvínovu vrátit porážku z úvodu sezóny a zapsat si šestou výhru v řadě. Kometa se dostala dvakrát do vedení, ale hosté vždy srovnali. Zápas rozhodly až nájezdy.

 

Zápas otevřeli domácí

První příležitosti ke skórování měli v první třetině hostující hokejisté. Tvrdá střela zápěstím Richarda Jarůška z mezikruží orazítkovala horní tyč domácí brány. Válek najížděl o chvíli později do útoku po pravém křídle, hezky si sjel na pravý kruh a rychlou střelou se pokusil překonat Vejmelku, ten udržel kotouč ve výstroji. Následně však Kometa začala ukazovat, proč je první v tabulce. Plekanec našel na levém kruhu Karla Pláška, slušnou střelu brněnského mladíka ale ukryl Honzík do lapačky.

Tlak domácích se stupňoval. Bartejs ještě hledal u pravé tyče Horkého, ten byl však již moc v úhlu a nedokázal přehodit beton gólmana. V čase 8:58 už Honzík poprvé kapituloval. Od Vladimíra Svačiny se kotouč dostal na brankoviště k Silvesteru Kuskovi, který jej dokázal propasírovat do litvínovské brány - 1:0. Další šanci měl Petr Holík, který se na levém kruhu obtočil a zakončoval ke vzdálenější tyči. Brankář hostů dokázal kotouč zastavit a přerušit hru. Na akci necelé tři minuty před první sirénou už ale nestačil. Luboš Horký vysokým obloučkem našel Karla Pláška, ten kotouč ještě posunul na hůl Tomáše Plekance, který se prosadil střelou nad beton Honzíka - 2:0. Do kabin tak Kometa odešla s náskokem dvou gólů.

Začátek druhé třetiny hrál do karet hostům

Vstup do druhé části měl jiný obrázek než závěr té předchozí. Litvínov dostal k dispozici první přesilovou hru zápasu. František Lukeš našel odražený puk na pravém kruhu a v pádu jej poslal k pravé tyči brány - 2:1. Podobnou šanci ke skórování měla i Kometa, jenže nastala opačná situace. Lukáš Kašpar si v oslabení blafákem stáhl kotouč na bekhend a uklidil jej za domácího gólmana - 2:2.

Druhá perioda byla celkově neurovnaná a hrálo se nahoru dolů. Brňané se nehodlali smířit s vyrovnáním soupeře a chvíli po vstupu do druhé poloviny základní hrací doby vstřelili svou třetí branku. Třetí formace Komety dlouho tlačila svého soupeře v jeho třetině. Bartejs dokázal udržet pásmo, po jeho souhře se Štencelem se kotouč následně dostal k Hruškovi, který jej poslal do ohně. Jakub Lev měl dobře nastavenou svou brusli a puk se odrazem od ní dostal do odkryté litvínovské brány - 3:2. Do konce prostřední třetiny jsme měli možnost vidět několik dalších šancí na obou stranách, žádnou gólovou střelu však už ne.

Ve třetí třetině Litvínov srovnal

Třetí třetina zápasu již tolik brankových příležitostí nepřinesla. V její první minutě však prověřili Honzíka Plášek i Plekanec, litvínovský gólman svůj tým udržel na dostřel. Ve hře čtyři na čtyři, která následovala o pár minut poté, měli naopak navrch hostující hokejisté. Brněnská obrana zatím soupeři odolávala. Velkou šanci za Brno měl po přihrávce Svačiny Pavel Jenyš, ve skvělé pozici však částečně odkrytou klec netrefil.

Na druhé straně měl mnohem větší štěstí Lukáš Válek. Litvínovský útočník jakýmsi způsobem dokázal uklidit povedenou přihrávku před zcela prázdnou bránu. Kotouč holí netrefil, povedlo se mu to nejspíš až dolní končetinou - 3:3. Kometa měla v závěru třetiny k dispozici ještě přesilovou hru. Utkání však dospělo až do prodloužení.

Rozhodující nájezd si připsal Svačina

V nastavené pětiminutovce byl vidět hlavně Tomáš Plekanec. Zkušený brněnský útočník však ani jednu ze svých šancí nedotáhl. Na druhé straně selhal v tutovce Jan Ščotka, který přihrávku Kašpara před odkrytou bránu usměrnil jen o milimetry vedle tyče. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich si ten rozhodující připsal Vladimír Svačina. který rozhodl o tom, že bod navíc zůstane v Brně.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky hokej, Kometa, Litvínov, nájezdy, HC Verva Litvínov, Extraliga ledního hokeje, Tomáš Plekanec, HC Kometa Brno, Vladimír Svačina, Lukáš Kašpar, Richard Jarůšek, Petr Holík, Jakub Lev, Jan Ščotka

VIDEO/GÓLY: Utkání proti Litvínovu rozhodly až nájezdy. Kometa bere dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.