Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa doma rozstřílela Pardubice a ve čtvrtině sezóny vede ligu

Brněnští hokejisté v pátek vyzvali pardubické Dynamo a zápas to byl atraktivní. Tedy aspoň pro fanoušky Komety. Brňané totiž Východočechy rozstříleli 5:1 a osamostatnili se na samém vrcholku tabulky. Druhá Sparta ztrácí na Kometu tři body.

První třetina zápasu mezi Kometou a Pardubicemi byla jednoznačnou záležitostí. Již v dvacáté čtvrté sekundě ujel Lukáš Kucsera, který přesnou střelou nad beton gólmana odstartoval modrobílou lavinu - 1:0.

Brňané nabuzeni úvodním gólem pokračovali v aktivitě a bezradné soupeře k ničemu nepouštěli. Zasloužená druhá branka domácího týmu přišla v 11. minutě zápasu. Pavel Jenyš přiťukl kotouč za bránu Tomáši Plekancovi, který jej vzápětí poslal pěkným pasem na pravý kruh. Adresát Vladimír Svačina na nic nečekal a přesnou střelou na vzdálenější tyč vstřelil svůj první extraligový gól v dresu Komety - 2:0.

V závěrěčných minutách periody hrála Kometa přesilovou hru. Jakub Orsava byl velmi blízko vstřelené brance, když se kotouč po jeho střele z mezikruží odrazil od tyče a kutálel po brankové čáře. Dvě sekundy po návratu vyloučeného hráče na led modrobílí přece jen udeřili. Parádní rána Filipa Pyrochty z nápřahu skončila přesně v pravém horním rohu Kacetlovy brány - 3:0.

Pardubice, které do druhé části nastoupily s novým brankářem v zádech, zahrozily jako první. Z jejich pobytu v útočném pásmu ale nic nebylo. Kometa však rychle navázala na hru z první třetiny a byla aktivnějším týmem na ledě. V polovině základní hrací doby si pak vybojovala další přesilovku. Aktivní Jakub Orsava sice nejprve dvakrát z mezikruží neuspěl, do třetice už ale uklidil Zaťovičovu přihrávku za Štěpánka a navýšil náskok domácích na čtyři branky - 4:0. Střelec s číslem 27 na zádech měl i další velkou šanci, střelou z první z úhlu do částečně odkryté brány ale nastřelil jen boční síť. 

Závěrečná část zápasu byla ze všech nejvyrovnanější. Kometa do ní také vstupovala s velkým vedením a neměla tedy potřebu se někam hnát. Pardubice si zahrály první početní výhodu. Jan Mandát dvakrát zakončoval před Vejmelkou, brněnský gólman ale předvedl parádní zákrok lapačkou a zabránil tak jistému gólu. Na druhé straně kluziště byli domácí ve své přesilové hře úspěšnější. Po střele Ondřeje Němce od modré čáry se kotouč s pomocí Orsavy odrazil k Martinu Zaťovičovi na levý kruh a brněnský kapitán neměl žádný problém s jeho dopravením do odkryté klece - 5:0. I

Pardubice však neodešly bez zápisu na střelecké listině. Tomáš Bartejs byl dvakrát po sobě vyloučen a druhou z těchto početních výhod využil tečí Kolářovy střely Radoslav Tybor - 5:1.

Ve zbytku zápasu Kometa svému soupeři již nic dalšího nedovolila a po jasné výhře zůstává na čele extraligové tabulky.

Foto Kometa Brno, Roman Kantor | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky Kometa, Pardubice, výhra, HC Dynamo Pardubice, Brno, AC Sparta Praha, Jakub Orsava, Lukáš Kucsera, Pavel Jenyš, Tomáš Plekanec, Vladimír Svačina, Ondřej Němec, Radoslav Tybor

VIDEO/GÓLY: Kometa doma rozstřílela Pardubice a ve čtvrtině sezóny vede ligu  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.