Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Potvrzeno! Česko bude hostit hokejový šampionát v roce 2024. Brno má stále šanci na pořádání

Česká republika bude hostit Mistrovství světa v hokeji v roce 2024. Rozhodl o tom dnes kongres Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v Bratislavě. Hostitelskými městy by měla být Praha a Ostrava. Ze hry není ani Brno, nejprve se však musí postavit nový stadion.

Evropští hokejoví funkcionáři dnes přiklepli pořadatelství nejen Česku, ale i Rusku, Švédsku a Dánsku. V Rusku se bude mistrovství hrát v roce 2023, ve Švédsku a Dánsku zase v roce 2025. 

Šampionát se do Česka vrátí po devíti letech. V roce 2015 hostila šampionát Praha a Ostrava. Diváci v Česku tehdy vytvořili návštěvnický rekord, když se na zápasy mistrovství přišlo dohromady podívat 741 690 diváků. 

NAPSALI JSME: Brno chce mít postavenou halu pro případné mistrovství světa v hokeji v roce 2024

Brno není ze hry. Alfou omegou je stavba stadionu

Ze hry o pořádání není ještě ani Brno. V březnu letošního roku avizovala brněnská primátorka Markéta Vaňková při představení podoby nového stadionu pro Kometu snahu města o pořádání šampionátu. Základním předpokladem je však dokončení stavby stadionu.

„Vedení města chce, aby Brno zažilo Mistrovství světa v hokeji v roce 2024. Nyní je však předčasné spekulovat o tom, zda se v Brně opravdu uskuteční, neboť stavba multifunkční haly je nyní ve fázi příprav," sdělil Drbně mluvčí města Filip Poňuchálek.

Možnost pořadatelství Brna připustil před jednáním v Bratislavě i generální sekretář Českého hokeje Martin Urban. „Nezakrývám, že je tu určitá snaha v Brně postavit novou halu s poměrně značnou kapacitou. Ovšem s touto informací se dá v současné době těžko pracovat, protože není ani kopnuto do země," sdělil České tiskové kanceláři Urban.

„Nicméně nevylučuju situaci, kdyby k tomu došlo, tak budeme jednat Český svaz ledního hokeje mezi sebou a jednak s Mezinárodní hokejovou federací, kde mistrovství uspořádáme," doplnil Urban.

Foto ilustrační foto, Česká hokejová reprezentace

Štítky mistrovství světa, hokej, nový stadion, Kometa, Brno, 2024, HC Kometa Brno, Česko, Mezinárodní federace ledního hokeje, Mistrovství světa v ledním hokeji, HC Slovan Bratislava, HC Vítkovice Ridera, Praha, Rusko, Švédsko

Potvrzeno! Česko bude hostit hokejový šampionát v roce 2024. Brno má stále šanci na pořádání  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.