Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Kometa ve čtyřech zápasech smetla Hradec a je v semifinále. V Rondu se bouřlivě slavilo

Brněnská Kometa udělal výrazný krok k získání třetího titulu v řadě! Stejně jako minulý rok v pouhých čtyřech zápasech smetla Hradec Králové a postoupila do semifinále. Ve čtvrtém zápase o tom hattrickem rozhodl Martin Zaťovič.

Sotva se diváci usadili do hlediště, Kometa ve čtvrtém čtvrfinále udeřila. První útok Komety si vytvořil tlak a po kombinaci Holíka s Martinem Zaťovičem byl Pavelka poprvé překonán. Brněnský útočník před ním stál zcela sám a zakončil naprosto přesně.

Hradec se snažil s výsledkem něco udělat, ale dlouho narážel na neprostupnou obranu a gólmana Čiliaka. Jednobrankový stav vydržel do 16. minuty, kdy Tomáš Vincour obkroužil bránu a stihl zasunout puk k zadní tyči.

Hostujícím radost vydržela necelé dvě minuty. Na trestné sice seděl brněnský útočník Köhler, ale v oslabení ujel celé hradecké defenzivě Martin Zaťovič a svůj nájezd zvládl přesnou střelou pod víko.

Sestřih utkání.

Brňané znovu vedli, leč ani tento výsledek dlouho nevydržel. Minutu před koncem třetiny se Richard Nedomlel zjevil mezi kruhy a poslal Čiliakovi nechytatelný projektil. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 2:2.

Skvělé utkání pokračovalo i ve druhé třetině, jen s tím rozdílem, že nepadaly žádné branky. Co se týče šancí, těch bylo na obou stranách mnoho. Dobrou měl hned v úvodu periody po příhře s Čermákem Vondráček, ten však přestřelil horní tyč. Zaťovič dvě branky vstřelil v prvním dějství a další mohl přidat po velkých tutovkách ve druhé třetině. Pokaždé ale nechal vyniknout brankáře Pavelku, především závěrečný samostatný nájezd volal po gólu. Po gólu volala rovněž spolupráce Muellera se zakončujícím Hruškou, brněnský rodák však tváří v tvář Pavelkovi nedal.

Ve třetí části měl obrovskou šanci dostat Hradec v celé sérii do vedení Kukumberg, puk propadl mezi Čiliakovy betony, ale všudybyl Baranka kotouč v poslední moment odpálil. Od té doby hrála prim Kometa, která chtěla utkání zlomit na svou stranu. Blízko byl Kusko, Kratochvíl a také Čermák, jemuž jen o kousek nevyšlo bekhendové zakončení.

Zlomového momentu se vyprodaná DRFG arena dočkala pět minut před koncem. Rákos seděl na trestné a těsně před jeho návratem zaúřadoval Martin Zaťovič, pro kterého to byl hattrick a navíc postupová branka. Kometa může slavit postup do semifinále znovu po roce a znovu po výsledku 4:0 v sérii. V DRFG Aréně a zejména v kabině hráčů pak naplno propukly oslavy.

Foto Kometa Brno | Zdroj Kometa Brno

Štítky kometa, postup, hradec, semifinále, FC Hradec Králové, Rondo, Martin Zaťovič, HC Kometa Brno, Tomáš Vincour, DRFG, Richard Nedomlel, Brno

VIDEO: Kometa ve čtyřech zápasech smetla Hradec a je v semifinále. V Rondu se bouřlivě slavilo  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.