Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa rozdrtila Chomutov a zaznamenala nejvyšší výhru v sezóně

Čtvrtou čtvrtinu extraligy zahájila Kometa domácím zápasem proti Chomutovu, který v úvodu utkání otevřel skóre. Jenže pak se ukázala útočná síla modrobílého celku, který postupně nasázel celkem sedm branek a v poklidu si došel pro vítězství. Brňané tak splnili roli favorita a připisují si do tabulky další tři důležité body. Navíc to byla nejvyšší výhra v letošním ročníku.

Vyrovnaná první první třetina nabídla svižný hokej plný šancí. Piráti začali lépe a postupně začali nebezpečně tlačit na Vejmelkovu bránu. Po sérii několika střel přišla akce Adama Rašky, který se ocitl sám před brněnskou svatyní a bezpečně zakončil k zadní tyči. Následně hráli svěřenci trenéra Růžičky přesilovku, tu ale domácí bezpečně odbránili. A pak se také začínali dostávat do šancí Brňané. Tu nejvážnější přetavil ve vyrovnání tvrdou střelou z první Peter Mueller. Byla to jeho jednadvacátá branka v sezóně, která ho dostala do čela nejlepších střelců extraligy.

Změnit skóre mohl pět minut před sirénou Tomáš Svoboda, ale sám před Vejmelkou neuspěl. Brno hrozilo ze své obávané přesilovky, ale tutovku měli i v oslabení. Minutu před koncem pádil na Pavlátovu bránu Mueller s Plekancem, jenže druhý jmenovaný dostal touš na paty a nemohl tak ideálně zakončit. Třetina tak skončila remízou 1:1.

Ve druhé části už hrálo prakticky jen jedno mužstvo, byť v čase 20:23 vypálil hostující Kovář a za nerozhodného stavu trefil břevno Vejmelkovy svatyně. Pak už dávala góly jen Kometa. V přesilovce Mueller vybídl ke střele Martina Zaťoviče, který propasíroval kotouč za mladého Pavláta. Ve 28. minutě se dočkal také nedávno příchozí Jakub Orsava, i když jeho gól byl kuriózní a muselo ho zkoumat video. Puk dopravil při dorážce na brankovišti i se svým tělem do sítě.

Od té doby se modrobílí uklidnili, dostali se do herní pohody a bavili publikum. Za bouřlivého aplausu se dočkal kýženého gólu i Jan Hruška, kterému to střelecky poslední dobou nešlo. Fanoušci jeho brankový zápis po přihrávce Orsavy náležitě ocenili. Kometa svého soupeře přestřílela v této třetině 20:4 a vedla 4:1..

Třetí část nabídla opětovnou převahu Komety, která v poklidu kontrovala výsledek a ve 44. minutě zvýšila skóre. Letos počtvrté dokázal napřáhnout od modré obránce Tomáš Malec a i přes Pavlátův dotek betony se kotouč dostal do sítě. Obrovskou šanci snížit měl v přesilovce hostující Huml, kterému však v tutovce sebral gólovou radost skvělým zákrokem Vejmelka.

Brňané ještě neměli dost a starali se i nadále o zábavu fanoušků pěknými akcemi. Martin Zaťovič si opět vyměnil kotouč s americkým sniperem Muellerem a překonal padajícího brankáře. O půl minuty později ujel po pravém křídle a jeho tvrdá střela proplachtila do sítě. Duel se pak už jen dohrával, v Brně probíhala mexická vlna a Kometa při ní dokráčela ke třem bodům.

Foto Kometa Brno | Zdroj Kometa Brno, Roman Zajíček

Štítky Kometa, Chomutov, hokej, extraliga, výhra, Piráti Chomutov, Brno, Peter Mueller, HC Kometa Brno, Martin Zaťovič, Adam Raška, Tomáš Svoboda, Tomáš Malec, Jakub Orsava, Jan Hruška

VIDEO/GÓLY: Kometa rozdrtila Chomutov a zaznamenala nejvyšší výhru v sezóně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.