Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Moravské derby pro Kometu! Doma porazila Zlín 4:2

Po úspěšném vystoupení na Spartě čekal na hokejisty brněnské Komety souboj s moravským rivalem ze Zlína. Zahájení utkání předcházel slavnostní ceremoniál, ve kterém Petr Holík společně s kapitánem Leošem Čermákem převzali pamětní dresy za 500 respektive 800 odehraných zápasů v české nejvyšší soutěži. A svá jubilea oslavili oba borci vítězstvím. Kometa v utkání se Zlínem dokázala trpělivým výkonem dokráčet k triumfu 4:2. Na tříbodovém vítězství se dvěma přesnými zásahy podílel Bedřich Köhler a dvacátou branku v sezoně připsal aktuálně nejlepší střelec Tipsport extraligy Peter Mueller. Vítěznou domácí premiéru v dresu Komety si také odbyli Jakub Orsava se Zbyňkem Michálkem.

Hned v úvodu utkání měla domácí Kometa příležitost otevřít skóre v přesilové hře, ovšem Fořtův prohřešek proti pravidlům potrestán nebyl. Následující minuty přinesly vyrovnané tempo hry. Hostující Zlín si dokázal slibnou příležitost vytvořit v 5. minutě hry, kdy se před Vejmelkou ocitl osamocený Fořt, na brněnského brankáře si ovšem nepřišel. Kometa zahrozila záhy, Zaťovič poslal kotouč Muellerovi, ten však ve výhodné pozici trefil pouze vyrážečku brankáře Kašíka. Od této chvíle začala Kometa přebírat iniciativu a dostávala zlínského soupeře pod tlak a vynutila si druhou přesilovou hru v utkání, kterou se tentokrát Brňanům podařilo využít. Branková situace vznikla poté, co si Erat vyměnil kotouč s Plekancem, aby pak na zlatém podnose připravil tutovou příležitost pro Petera Muellera a ten svou dvacátou brankou v sezoně otevřel skóre.

Kometa si tvořila další slibné příležitosti a nadále měla nad Zlínem herní převahu. Ovšem Berani dokázali vytěžit z minima maximum, když se jako blesk z čistého nebe zrodila vyrovnávací branka, Ondráček přihrávkou ze středního pásma našel dobře najetého Tomáše Fořta, jenž po samostatném úniku dokázal rozvlnit síť za brankářem Vejmelkou. Kometa měla v závěru první periody ještě další početní výhodu, ale do první sirény už branka nepadla.

Kometa přenesenou početní výhodu v úvodu prostředního dějství nevyužila, ale krátce po jejím průběhu se opět radovala z vedoucí branky. V čase 21:05 napálil od modré čáry kotou Gulaši, Bedřich Köhler se snažil usměrnit za Kašíkova záda už jeho střelu, nakonec se však urostlý útočník Komety radoval až po úspěšné dorážce. Kometa nadále zaměstnávala brankáře Kašíka, ten i s notnou dávkou štěstí odolával dalším pokusům brněnských hráčů. Nápor brněnské Komety zbrzdilo vyloučení Němce, které Zlín dokázal bleskově využít, vyrovnávací branka se zrodila znovu u zlínského útočníka Ondráčka, jenž poslal přihrávku Pavlu Kubišovi, jenž si kličkou obhodil brankáře Vejmelku a zasunul kotouč do branky.

Kometa se však dokázala znovu dostat do vedení a to po ukázkově sehraném ťukesu, který započal na modré čáře u Němce, kotouč pak putoval na hůl Muellera, jenž přenesl hru na Holíka a ten vyšperkoval pozici pro Bedřicha Köhlera, jenž umístil puk mezi betony bezmocného Kašíka a slavil druhou branku v utkání. Kometa poté znovu rozpoutala před zlínskou brankou peklo a Kašík si znovu nemohl stěžovat na nedostatek práce, dvoubrankový náskok mohl obstarat Erat, ale v individuální akci si na Kašíka nepřišel. Zlín pak mohl těžit vyrovnávací branku z ojedinělých, leč nebezpečných situací. V největší příležitosti se ocitl Fořt, ale Vejmelka dokázal jeho tutovou šanci zlikvidovat na brankové čáře.

Kometa ve třetí třetině kontrolovala své jednobrankové vedení. Definitivní rozhodnutí mohl obstarat po samostatném úniku Mueller, mířil nad lapačku, ale v souboji s nejlepším střelcem soutěže pomohla Kašíkovi paní štěstěna. Hned vzápětí však zlínský brankář kapituloval počtvrté, to když Zaťovič dokázal povedenou přihrávkou vyřešti přečíslení dva na jednoho a Petr Holík zavěsil kotouč pod horní víko zlínské klece. Zlín už se nezmohl na zdramatizování zápasu, a brněnská Kometa tak mohla oslavit tříbodové vítězství, čímž upevnila postavení v elitní šestici extraligové tabulky.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Kometa Brno

Štítky kometa, Zlín, derby, výhra, FC Fastav Zlín, Peter Mueller, Petr Holík, Bedřich Köhler, AC Sparta Praha, Extraliga ledního hokeje, Zbyněk Michálek, Leoš Čermák, Jakub Orsava, HC Kometa Brno

VIDEO/GÓLY: Moravské derby pro Kometu! Doma porazila Zlín 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.