Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Mladý talent Lukáš Dostál vychytal v Kometě svou první výhru

Ve svém čtvrtém domácím extraligovém utkání v řadě přivítala Kometa na svém ledě karlovarskou Energii. Brňané, jejichž branku střežil poprvé v extralize talentovaný Lukáš Dostál, do zápasu vstoupili výtečně a již po deseti minutách vedli 3:0. Gólově se prosadili Martin Zaťovič, Jan Štencel a Petr Holík. Karlovarští ve druhé části však vyrovnali hru a gólem Tomáše Mikúše snížili na rozdíl dvou branek. V závěru třetiny také přežili hned dvojici přesilových her Komety pět na tři. Ve třetí třetině již domácí svého soupeře k ničemu nepustili a připsali si vítězství 3:1. Brankář Lukáš Dostál byl ve své extraligové premiéře vyhlášen nejlepším hráčem utkání na straně Komety.

Kometa vstoupila do utkání ve velkém stylu a už po pár minutách se ujala vedení. Střela Michala Gulašiho sice ještě skončila na tyči Novotného brány, nicméně o minutu později dorazil kotouč po odrazu od mantinelu do sítě Martin Zaťovič – 1:0.

V čase 5:01 bylo v DRFG areně ještě veseleji. Po přihrávce Čermáka rovnou z buly vypálil od modré čáry Jan Štencel a jeho střela zaplula za karlovarského brankáře – 2:0. Na puk si Novotný sice sáhnul, ale bohužel pro něj kotouč i tak skončil v síti.

To však nebylo ze strany modrobílých vše. Velké šance Zohorny a Čermáka ještě gólem neskončily, ale poté se kotouče ujal Petr Holík, jehož první střelu brankář hostů sice vyrazil, ale na druhý pokus nejproduktivnějšího hráče Komety už nestačil – 3:0. To bylo na brankáře Energie už moc, proto přepustil místo svému náhradníkovi Ondřeji Kuchařovi. V druhé polovině třetiny dostala Kometa možnost přesilové hry, kterou však nevyužila.

V samotném závěru úvodní periody se proti pravidlům provinil Mueller, proto druhou třetinu odstartovala početní výhoda Karlových Varů. Velkou šanci měl Mikúš, hosté však tuto možnost vrátit se do zápasu nevyužili. Druhá část celkově nabídla vyrovnanější partii, než ta první. Ve 27. minutě dostal nabito Peter Mueller a po jeho střele z první byl zkoumán videozáznam, který však odhalil, že puk do brány, kterou Kuchař při pokusu o zákrok posunul, nezamířil. Byla to tyč.

 

Hosté byli za zvýšení aktivity odměněni ve 32. minutě, když Tomáš Mikúš z blízkosti brány přehodil beton Lukáše Dostála a poslal kotouč pod horní tyč – 3:1. Kometa měla velkou šanci vstřelit čtvrtý gól hned ve dvou početních výhodách pět na tři v řadě, ale brankář Kuchař všem pokusům Brňanů odolal. Paradoxně největší šanci této sekvence měli karlovarští hokejisté, když se Ondřej Beránek řítil sám proti Dostálovi. Extraligový debutant se však kličkami zmást nenechal a podržel svůj tým.

Ve třetí třetině se domácí hokejisté vrátili ke hře, kterou předváděli v první části. Svého soupeře tedy herně přehrávali. Rozdílem oproti první periodě bylo však to, že se gólově nedokázali prosadit. Brankář Ondřej Kuchař předváděl v brance výborný výkon a dlouho držel šance Energie na bodový zisk. Na dostřel se hokejisté Energie mohli dostat v přesilové hře po krosčeku Čermáka. Příliš se jim však nevydařila a Dostál neměl prakticky žádnou práci. Do konce hrací doby už žádný puk síť nerozvlnil a Brňané se tak mohli radovat ze zisku tří bodů do tabulky.

Foto Kometa Brno, Ivo Dostál | Zdroj Kometa Brno, Filip Krůza

Štítky Kometa, Karlovy Vary, výhra, Lukáš Dostál, Tomáš Mikúš, Brno, přesilová hra, Martin Zaťovič, Petr Holík, Jan Štencel, energie, HC Kometa Brno, hokejista

VIDEO/GÓLY: Mladý talent Lukáš Dostál vychytal v Kometě svou první výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.