Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Kometa přejela venku Pardubice. Brněnští fanoušci odpálili pyro na stadionu i v restauraci

Brněnští hokejisté ukončili kalendářní rok výhrou na ledě posledních Pardubic. Východočechy přehráli výrazně 4:1, přičemž rozhodla hlavně poslední třetina, ve která Kometa dala tři góly. Pozitivní sportovní stopu zápasu však pokazili brněnští fanoušci. Kvůli výtržnostem a pyrotechnice zapálené přímo na stadionu musel být zápas přerušen. Policisté zadrželi čtyři lidi. Podle Pardubického deníku odpálili fanoušci Komety pyrotechniku dokonce v jedné z místních restaurací.

Pardubický klub si v posledním zápase roku 2018 připomněl 95. výročí vzniku hokeje ve městě. Domácí hokejisté v první třetině hráli v modro-žlutých dresech se znakem LTC na prsou a ve druhé části v červených trikotech Tesly. Zbytek zápasu odehráli už v klasických červených dresech.

Zaplněná aréna sledovala v úvodu dobrý nástup Dynama, jenže Dušek svůj nájezd neproměnil, a tak skóre v šesté minutě otevřen brněnský Holík, který doklepnutím do prázdné branky zakončil pěknou kombinaci. Další solidní šanci pak promarnil Mallet a při čisté gólovce pálil těsně vedle branky Mueller.

Dynamo srovnalo stav na začátku druhé třetiny, kdy rychlý protiútok zakončil ranou do horního rohu branky Poulíček. Pardubice měly po gólu více ze hry, k čemuž jim pomohly i přesilovky, ale ani jednu z nabídnutých možností domácí nevyužili.

Vejmelka měl paradoxně více práce při hře v pěti na obou stranách. Gólman Komety vychytal jak Bubelovu dorážku, tak unikajícího Voženílka, který hrál v této sezoně za Dynamo poprvé.

Kometa si poprvé v přesilovce zahrála až na začátku třetí třetiny a druhou výhodu dokázala využít. Šance Holíka a Zaťoviče ještě Kacetl pochytal, ale na střelu Erata, která se za čáru odrazila od horní tyčky, už nestačil. Chvíli nato promarnil velkou možnost osamocený Holík. Pardubičtí mohli odpovědět rovněž po faulu soupeře, jenže obrana Komety byla v oslabení nedobytná.

V 53. minutě Kometa výrazně nakročila k vítězství, když Zaťovičovu ránu usměrnil za Kacetlova záda Holík. Utkání pak bylo v krátkém sledu dvakrát za sebou na několik minut přerušeno. Nejprve kvůli brněnským fanouškům, kteří hodili mezi hasiče dvě petardy a musela je uklidňovat pořádková jednotka, o necelou minutu později Gulaši dělovkou vysklil plexisklo hrazení za Kacetlem.

Dlouhá pauza vyhovovala spíše Kometě, protože pardubickým hráčům trvalo, než se dostali opět do tempa. Až tři minuty před sirénou se ve velké šanci ocitl Voženílek, ale minul. Dynamo nespasila ani hra bez brankáře, naopak prázdnou branku trefil Hruška a definitivně rozhodl o tom, že domácí podesáté v řadě neuspěli před svými fanoušky.

Řádění fanoušků začalo už před zápasem

Pardubičtí policisté už odpoledne zadrželi čtyři fanoušky směřující na utkání hokejové extraligy mezi domácím Dynamem a Kometou Brno. Fanoušci nerespektovali městem vydaný zákaz používání pyrotechnik

Policie zápasu věnovala zvýšenou pozornost. „Zápas byl vyhodnocen jako rizikový, a to i vzhledem k datu konání těsně před Silvestrem," řekla policejní mluvčí Markéta Janovská. Policie do akce nasadila desítky lidí včetně policistů z krajské pořádkové jednotky.

Na brněnské fanoušky policisté dohlíželi již od nádraží, kam přijelo vlakem asi 150 příznivců. Od nádraží je policisté doprovodili na stadion. Dalších přibližně 450 brněnských fandů přijelo autobusy či auty.

„Na zákaz používání pyrotechniky byli fanoušci upozorněni ihned po příjezdu na vlakové nádraží v Pardubicích," uvedla mluvčí. Různou pyrotechniku policie u fanoušků také zajistila. Zákaz používání pyrotechniky obsahuje městská vyhláška o veřejném pořádku.

Brněnští fanoušci použili pyrotechniku i v hale, kde v poslední třetině zápasu hodili dvě petardy mezi hasiče a musela je uklidňovat pořádková jednotka. Utkání kvůli tomu bylo na několik minut přerušeno. Podle Pardubického deníku pak někteří z fanoušků zapálili pyrotechniku přímo v prostorách místní restaurace Severka. Skončili v poutech.

Foto repro twitter/@danielschramm93 | Zdroj s použitím ČTK

Štítky kometa, pyrotechnika, pardubice, výhra, fanoušci, HC Dynamo Pardubice, restaurace, HC Kometa Brno, policie, Tesla Motors, silvestr, Extraliga ledního hokeje

VIDEO: Kometa přejela venku Pardubice. Brněnští fanoušci odpálili pyro na stadionu i v restauraci  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.