Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa ani potřetí v sezoně nedokázala porazit Boleslav. Doma prohrála 0:2

Brněnští hokejisté ani na třetí pokus nedokázali vyzrát na Mladou Boleslav. Ve 30. kole extraligy nedokázalo Brno před domácím publikem vstřelit ani branku. V tabulce se nyní nachází na pátém místě. Šestá Olomouc má shodně 47 bodů a dva zápasy navíc k dobru.

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji, lépe bruslili a zdolávali střední pásmo. V 6. minutě se před brankářem Kantorem objevil sám Köhler, skóre otevřít nedokázal. „Úvod byl z naší strany špatný, nechali jsme Brno hrát a měli štěstí, že nedali gól," přiznal kouč hostí Pavel Patera.

Boleslav se do vážnější šance dostala až při své první přesilové hře a hned z toho byl vedoucí gól. Kotvan nabil Skalickému tak přesně, že jeho dělovka z levého křídla proletěla kolem Vejmelky do branky. „Byl to trochu smolný gól. Kluci říkali, že tam byla ještě malá teč," litoval gólman Brna Karel Vejmelka.

Druhou třetinu odstartovala velká šance Muellera ve vlastním oslabení, nicméně souboj s gólmanem hostí zase vyhrál Kantor. Obraz hry se ovšem příliš nezměnil.

Brněnská převaha ztroskotávala na pevné obraně soupeře, na niž nedokázal mistrovský tým nic vymyslet. Nepomohla k tomu ani přesilová hra při vyloučení Najmana, v oslabení měl na své holi zvýšení náskoku Vondrka, ale ve vyložené šanci netrefil puk.

I další šance málo záživného duelu přišla paradoxně v oslabení, ale Dočekalův pokus o kličku opět zlikvidoval Kantor. V závěru třetiny se do sóla dostal Mallet, ovšem ani jemu nebylo dopřáno vyrovnání, stav se nezměnil ani po šanci Muellera. „Dneska jsme nebyli horším týmem, mohli jsme v klidu vyhrát, ale neproměnili jsme šance," řekl Vejmelka. „Chtělo to jeden jediný, třeba hloupý gól. Nastartoval by se tým i diváci a bylo by to jiné," doplnil jej trenér Kamil Pokorný.

Ani třetí dějství charakter duelu výrazně nezměnilo. Bruslařský klub pečlivě bránil střední pásmo, čímž výrazně otupil snahu Brna o vyrovnání. Narůstající tlak v závěru navíc zbrzdilo vyloučení Holíka, neujala se ani hra bez brankáře, v které pojistil Šťastný brankou v poslední vteřině vítězství hostů proti bezzubému mistrovi.

Foto Kometa Brno, Michal Eger | Zdroj s využitím ČTK

Štítky Kometa, mladá boleslav, prohra, FK Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno, SK Sigma Olomouc, Karel Vejmelka, Pavel Patera

VIDEO/GÓLY: Kometa ani potřetí v sezoně nedokázala porazit Boleslav. Doma prohrála 0:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.