Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kometa vstoupila do sezóny parádně. Na ledě Chomutova urvala výhru 4:2

Parádní start do nové sezóny si připsal úřadující hokejový mistr. Brněnská Kometa prolomila prokletí, které s Chomutovem drží. Na ledě na severu Čech vyhrála naposled v roce 2014. V perfektní první a třetí třetině však brněnští hokejisté zařídili tříbodovou výhru.

Vstup de sezóny značka ideál. Modrobílé šály zavlály v Chomutově už v 6. minutě kapitán mistrů Leoš Čermák. Oslavy ani neskončily a už se Brno radovalo podruhé.  Piráti špatně rozehráli, toho si všiml Mallet, jenž rychlou přihrávku zpoza brány našel všudybyla Lukáše Nahodila a třebíčský rodák mohl oslavit svůj první extraligový gól v brněnském dresu - 0:2!

Chomutov dokázal odpovědět až po půlce utkání.  Jank vypálil od modré, jeho rána skončila na tyči a po odrazu se dostala před bránu k Pavlu Klhůfkovi, který jej uklidil do sítě - 1:2. 

Do třetího dějství nalítli chomutovští v touze vyrovnat. A povedlo se. Chloubovo nahození do skrumáže před bránou nejlépe vyřešil důrazný Dávid Skokan - 2:2. Poté se chomutovští ujali iniciativy, radost domácích fanoušků se však nedostavila. Deset minut před koncem základní hrací doby dostala Kometa šanci hrát početní výhodu. Dvakrát v řadě vypálit Mueller a ujala se až šikovná teč Lukáše Nahodila, který vstřelil druhý gól v Kometě a zápase - 2:3.

Závěr si brněnští, navíc přidali gólovou pojistku. Martin Zaťovičsi počkal u levé tyče a svižnou střelou vymetl Lukešovu sítku - 2:4. Kometa si tak připsala první tři body do tabulky a znovu zvládla otevírací zápas. A po čtyřech letech si z Chomutova odvezla vítězství.

Foto Kometa Brno, Jan Pidrman

Štítky kometa, Piráti Chomutov, výhra, Česko, HC Kometa Brno, Lukáš Nahodil, Leoš Čermák, Dávid Skokan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vstoupila do sezóny parádně. Na ledě Chomutova urvala výhru 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.