Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejistům brněnské Komety začíná sezóna. Startují zápasy hokejové Ligy mistrů

Hokejisté brněnské Komety startují novou sezónu. Po skončení přípravných zápasů se dnes, tedy v pátek, opět postaví do bojů v prestižní hokejové Lize mistrů. První duel odehrají loňští čtvrtfinalisté soutěže na ledě běloruského Grodna. V neděli pak zavítají do německého Berlína.

Hráči odletěli do Běloruska dnes dopoledne. „Chceme odehrát kvalitní zápasy a vidět mladé hráče v akci. Na trip necestují obránci Michal Gulaši a Ondřej Němec, útočníci Peter Mueller, Martin Zaťovič, Leoš Čermák, Bedřich Köhler a Petr Holík," uvedl trenér Kamil Pokorný.

Sedm zkušených hráčů zůstává v Brně, jejich místo zaujmou mladí hráči. „Pojedou s námi například Honza Süss, Petr Kratochvíl, Daniel Kowalczyk, Matěj Novák, Karel Plášek, nebo Radek Kučeřík. Chceme se prezentovat kvalitním hokejem, hrát svou hru a získat co nejvíc bodů. Samozřejmě jsme si vědomi, že proti nám stojí kvalitní soupeři," řekl brněnský trenér.

Kometa mezi nejlepšími už podruhé

Brňané budou hrát Ligy mistrů podruhé v řadě. Podle trenéra Pokorného se i díky omezení počtu účastníků zvedá úroveň soutěže. „Je dobře, že soutěž hrají nejlepší týmy svých zemí. Dřív to byl spíš takový veliký turnaj. Teď to prostě hrají ti nejlepší, o to víc bude konfrontace se soupeři poučná," dodal Pokorný.

Úplnou premiéru v Lize mistrů zažije útočník Lukáš Kašpar, který po letech strávených v zahraničí bude oblékat dres českého mistra. „Nevím, co od těch dvou mužstev můžu očekávat. Soupeře sice až tak dobře neznám, ale věřím, že to budou velmi kvalitní zápasy. V Lize mistrů nejsou náhodou, takže sílu určitě mají," uvedl Kašpar.

Letošní posila Brňanů zatím odehrála jen jedno přípravné utkání s Chabarovskem. „Byli jsme s trenéry domluvení, že před sezónou odehraju určitý počet zápasů. Na začátku jsem víc trénoval, pořád vlastně makám a snažím se do toho dostat. Většinu času jsem trávil v posilovně, ale teď potřebuju zažít také zápasovou praxi, takže naskočím do Ligy mistrů," potvrdil litvínovský rodák.

Autoři | Foto Kometa Brno: Martin Tajč | Zdroj Kometa Brno

Štítky Brno, hokej, Kometa, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, HC Kometa Brno, soutěž, Hertha BSC Berlin, trenér, Grodno, Lukáš Kašpar, Ondřej Němec, Peter Mueller

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejistům brněnské Komety začíná sezóna. Startují zápasy hokejové Ligy mistrů  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.