Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno má dalšího hokejového mistra! Hráči Masaryčky vyhráli akademické mistrovství republiky

Jediný ročník, tři hokejové mistrovské tituly. Studenti Masarykovy univerzity se koncem minulého týdne zařadili po bok juniorky a A-týmu brněnské Komety, když nad hlavu zvedli pohár pro hokejového mistra republiky. V akademickém mistrovství porazili ve finále úhlavní rivaly z pražské Univerzity Karlovy. Tým HC Muni vyhrál titul potřetí za sebou, čímž vytvořil nový turnajový rekord.

Proti sobě stáli staří známí. Brněnští hokejisté hrají proti Karlovce po celý rok i v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL) a motivace byla jasná - vrátit Pražákům dvě pořážky z průběhu sezóny.  A povedlo se na jedničku.

S Komeťákem v bráně

Finálový výsledek 4:2 přitom nesl i výraznou komeťáckou stopu. Do brány se totiž postavil Karel Vejmelka - brankář, jenž kryl záda Marku Čiliakovi při celé loňské mistrovské sezóně (a do příchodu Marka Langhamera i té letošní) v modrobílých barvách brněnské Komety.

Přínos Karla Vejmelky v turnaji ocenil i kapitán a manažer týmu Peter Bustin, za hlavní příčinu úspěchu ale považuje  předevšímtýmový výkom. „Věděli jsme, že Karlovka má papírově určitě silnější tým. Kdybychom proti sobě hráli pět zápasů, ve třech by vyhráli. My jsme se ale dokázali semknout a hrát, co máme,“ komentoval finálový duel Bustin. Vedle vynikajícího Vejmelky v bráně se dvěma góly ve finále blýskl Matej Florek, po jedné pak přidali Jan Vaverka a Peter Bustin.

První ročník v Evropě úspěšný

Tým Masarykovy univerzity se v EUHL představil letos poprvé a v premiérovém ročníku se zapsal sympatickými výkony a postupem do čtvrtfinále. Tam podlehli brněnští borci týmu Paneuropa Kings Bratislava. „Jak řekl spoluzakladatel týmu Ondra Stehlík, kdybychom to vyhráli hned v první sezoně, neměli bychom se kam posunovat,“ glosoval výsledek Bustin, podle něhož byla úvodní sezona hlavně o tom, že se učilo mužstvo na ledě i manažeři týmu, kteří se starají o jeho chod.

Autoři | Foto HC MUNI | Zdroj Online.muni.cz

Štítky hokej, Masarykova univerzita, titul, mistři, akademická liga, studenti, HC Kometa Brno, Univerzita Karlova, Karel Vejmelka, Evropská univerzitní hokejová liga, Los Angeles Kings, HC Slovan Bratislava, Karlovec, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má dalšího hokejového mistra! Hráči Masaryčky vyhráli akademické mistrovství republiky  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.