Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Kometa je ve finále! Mistři z Brna smetli Plzeň vysoko 6:2 a jsou prvním finalistou

Brněnské sny se vyplnily! Kometa porazila v pátém zápase Plzeň vysoko 6:2 a stala se letošním prvním finalistou. V parádním zápase rozhodla především vydařená první a druhá třetina. O soupeři Komety se rozhodne v následujících dnech. Třinec vede nad Hradcem ve druhé semifinálové sérii 3:2 na zápasy.

Dnešní duel na ledě Indiánů se hrál podle brněnských not. Hned v úvodu otevřel skóre zkušený útočník Martin Erat.

V 19. minutě sice odpověděl Milan Gulaš, jenže to bylo ze strany domácích na dlouho vše. Úřadující šampioni naopak přispěchali ještě do první přestávky s rozhodujícím úderem, když se v rozmezí 45 vteřin trefili Martin Nečas a podruhé Erat.

Do poloviny utkání navýšili náskok Leoš Čermák a Petr Holík. V závěru snížil Gulaš a výsledek završil Alexandre Mallet.

V samostatné české extralize triumfovali Brňané loni poprvé a ukončili půst po dlouhých 51 letech, jinak ale patří mezi nejúspěšnější tuzemské kluby. Zatím poslední titul byl pro ně již dvanáctý, čímž se v čele historického přehledu dotáhli na vedoucí Jihlavu. Předchozí vítězství Brna se datují do let 1955 až 1966, kdy vyhráli jedenáctkrát během 12 sezon.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:6 (1:3, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Gulaš (Mertl, Stach), 55. Gulaš (Čerešňák, Vráblík) - 3. M. Erat (Nečas, Zaťovič), 20. Nečas (H. Zohorna), 20. M. Erat (J. Hruška, R. Zohorna), 23. L. Čermák (Štencel, O. Němec), 29. P. Holík (Zaťovič, Haščák), 57. Mallet (Vondráček). Rozhodčí: Pražák, Pešina - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 7337. Konečný stav série: 1:4.

Sestavy:

Plzeň: M. Svoboda (29. Hylák) - Jones, Moravčík, Čerešňák, Vráblík, Kadlec, D. Sklenička, od 21. navíc Pulpán - Gulaš, Mertl, Stach - Indrák, Kratěna, Kantner - Schleiss, Kracík, D. Kindl - Pour, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Haščák, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Vincour. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Autoři | Foto Kometa Brno | Zdroj s využitím ČTK

Štítky Kometa, Plzeň, semifinále, výhra, postup, finále, HC Škoda Plzeň, HC Kometa Brno, Martin Erat, Milan Gulaš, HC Oceláři Třinec, Martin Nečas, Hradec, Leoš Čermák, Petr Holík, Alexandre Mallet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kometa je ve finále! Mistři z Brna smetli Plzeň vysoko 6:2 a jsou prvním finalistou  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.