Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Kometa vstoupila do semifinále mistrovsky. Z Plzně si odváží nesmírně cennou první výhru

Nádhera! Takto by se jedním slovem dala popsat hokejová bitva prvního semifinálového zápasu mezi vítězem základní části Plzní a brněnskou Kometou. Ve skvělém zápase nahoru-dolů zářil především brněnský brankář Marek Čiliak, jenž pochytal přes třicet střel soupeře. Plzeň vs. Kometa 2:3.

Brňané vstoupili do zápasu lépe. Úvodní branku semifinále vstřelil už ve 12. minutě Tomáš Vondráček. 

Druhá třetina se nesla v duchu chyb a faulů na obou stranách. Trest pět minut plus do konce zápasu vyfasoval plzeňský Tomáš Kubalík. Brňané však dlouhou přesilovku využít nedokázali. Naopak na skórování potřebovali až oslavení. Při něm ujel Alexandre Mallete a po faulu dostal příležitost v podobě trestného střílení. Saša si poradil velmi zkušeně - Brno vedlo 2:0.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Jiskřičku naděje vykřesal ve 44. minutě Kindl. Brňané tak vedli o pouhý gól.

Domácí se však z gólů radovali sotva minut. Tlustou čáru za jejich nově naplněnými naději udělal krásnou střelou z přesilovky Hynek Zohorna.

Do té doby famózní Čiliak si vybral svou slabší chvilku v 57. minutě. Skleničkova dělovka prošla celou třetinou a plzeňští opět vzhlíželi k vyrovnání.

Slovenský mág v brněnské brance však poté začal opět úřadovat. Především díky jeho zázračným zákrokům Brno urvalo velmi důležitou první výhru na ledě vítězného týmu základní části. O druhý bod semifinálového souboje se týmy porvou zítra. Poté se série přesune do Brna.

Autoři | Foto Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky Kometa, Plzeň, semifinále, výhra, FC Viktoria Plzeň, Brno, Marek Čiliak, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Vondráček, Tomáš Kubalík, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kometa vstoupila do semifinále mistrovsky. Z Plzně si odváží nesmírně cennou první výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.