Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrojovka zničila Žižkov a v Poháru postupuje

Fotbalisté Zbrojovky Brno ve středu porazili na svém stadionu Viktorii Žižkov 4:0 a tím pádem postoupili do čtvrtfinále Poháru České Pošty. Zbrojovka musela v odvetě otáčet výsledek z předchozího utkání, ve kterém v Praze podlehla Žižkovu 0:1.

Hned dvě velké šance nabídla již 8. minuta utkání, ve které nejdříve na straně domácích neproměnil vyloženou příležitost Markovič, na druhé straně pálil do tyče hostující Škoda. Brno se mnohem častěji tlačilo do zakončení a bylo vidět, že právě domácí hráči chtějí být aktivnějším týmem. První branku stihla Zbrojovka ještě do poločasu. Ve 40. minutě si totiž ve vápně přichystal míč Lutonský a krásnou střelou do horního rohu vyrovnal skóre dvojzápasu.

V 52. minutě navýšil náskok domácích Kroupa, jenž poslal do branky Viktorie výstavní ránu z voleje. O sedm minut později využil dokonalého sklepnutí od Janotky Fischer a vstřelil tak svou premiérovou branku v dresu Brna. Pražané mohli snížit v 62. minutě, z pohledu domácích však situaci zachránil obránce Avdič. Zbrojovka po zbytek zápasu celkem v poklidu kontrolovala výsledek, navíc v 78. minutě přidala čtvrtý gól zásluhou proměněné penalty Glasera.

Brno tak proklouzlo v Poháru České Pošty mezi 8 nejlepších týmů a ve čtvrtfinále narazí na dalšího soupeře z hlavního města - Pražskou Slavii.

FC Zbrojovka Brno - FC Viktoria Žižkov 4:0 (1:0)

Branky: 40. Lutonský, 52. Kroupa, 59. Fischer, 78. Glaser (pen.)
Sestavy:
FC Zbrojovka Brno: Doležal – Buchta, Pernica, Avdić, Janotka – Glaser, Fischer, Lutonský, Hyčka – Markovič, Kroupa
FK Viktoria Žižkov: Boháč – Houžvička, Šťastný, Bodeček, Bartošák – Bartl, Mareš, Súkenník, Folprecht, Stožický – Škoda


Diváci: 1 221

Štítky fotbal, pohár české pošty, zbrojovka brno, viktoria žižkov, brno, FK Viktoria Žižkov, FC Zbrojovka Brno, SK Slavia Praha, Česká pošta, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka zničila Žižkov a v Poháru postupuje  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.