Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrojovka veze z Boleslavi vysokou porážku

Ve 12. kole fotbalové Gambrinus ligy zavítala Zbrojovka Brno na hřiště páté Mladé Boleslavi. S domácími má Zbrojovka dlouhodobě špatnou bilanci. Na jaře odjížděla z Boleslavi s pětigólovým výpraskem a tentokráte tomu nebylo jinak. Po nepřesvědčivém výkonu Zbrojovka prohrála 5:2.

Brno začalo ve městě automobilů skvěle a již v 7. minutě otevíral skóre utkání stoper Buchta, který si naskočil na rohový kop rozehrávaný kapitánem Zavadilem. Domácí se po inkasovaném brzkém gólu ihned hnali za vyrovnáním, únik Chramosty ze 16. minuty ale hostující brankář Hladký vyrazil. O událostech v rozmezí 24. až 29. minuty se dá z pohledu Zbrojovky mluvit jako o "pěti minutách hrůzy." Nejdříve Štajner v těžké pozici ve skluzu zaskočil Hladkého a vyrovnal. O pár chvil později Kysela svým centrem našel ve vápně hlavu Štohanzla, jenž poslal domácí do vedení. A dílo zkázy dokonal technickou střelou na vzdálenější tyč domácí forvard Chramosta, který zvyšoval už na 3:1. Domácí fanoušci byli ve varu, ale do konce poločasu se hrál z obou stran opatrný fotbal, přičemž hlavně na hráčích Brna byla vidět snaha neinkasovat další branku.

Hned v zárodku druhé půle mohli Mladoboleslavští navýšit svůj náskok, Nešpor však Kúdelův centr za Hladkého nedostal. O chvíli později už ale Hladký kapituloval počtvrté. Jarolím v 50. minutě rozehrál standardní situaci přímo na hlavu Ščuka a ten se nemýlil - 1:4. Brno snížilo takřka vzápětí. Po hrubé chybě Štohanzla na půlící čáře se do úniku dostal Skalák a razantní střelou k levé tyči snížil na 2:4. Hostů bylo po snížení plné hřiště, ne a ne se však dostat na dostřel branky Mladé Boleslavi. V 67. minutě rozebrali hostující obranu Zahustel s Jarolímem a Nešpor po jejich akci navrátil domácím tříbrankový náskok. Domácí zbytku zápasu jasně dominovali a Brněnští tak nakonec byli rádi za závěrečný hvizd sudího. Po nepodařeném výkonu z Mladé Boleslavi odjíždějí s prázdnou.

FK Mladá Boleslav – FC Zbrojovka Brno 5:2 (3:1)

Branky: 24. Štajner, 27. Štohanzl, 29. Chramosta, 50. Ščuk, 67. Nešpor – 7. Buchta, 54. Skalák
ŽK: 85. Skalák (BRN)

Sestavy:
FK Mladá Boleslav: Diviš – Kysela, Johana (C), Smejkal, Kúdela – Štajner (73. Štípek), Jarolím, Chramosta, Ščuk, Štohanzl (63. Zahustel) – Nešpor (77. Šultes). 
FC Zbrojovka Brno: Hladký – Janotka, Buchta, Pernica, Hyčka – Skalák, Fischer, Zavadil (C), Husár (54. Lutonský) – Přerovský, Pašek (75. Markovič).


Diváci: 3 417

Štítky fotbal, gambrinus liga, zbrojovka brno, brno, mladá boleslav, FK Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno, 1. česká fotbalová liga, buchta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka veze z Boleslavi vysokou porážku  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.