Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka v dohrávce druhého kola nadělila Bohemians pět gólů

Fotbalisté Zbrojovky Brno porazili v dohrávce druhého kola první ligy Bohemians Praha 1905 vysoko 5:1, když soupeře přestříleli po změně stran. Skóre v 6. minutě otevřel hostující Kalina, ale po čtvrthodině hry vyrovnal Traoré, v druhém poločase přidal dva góly Markovič a po jednom Zavadil z penalty a Pašek. Bohemians si tak v úvodu ligy po pěti inkasovaných gólech v Plzni odvezli stejný příděl i z Brna.

Brňané začali lehkovážně, ztráceli míče ve středu hřiště a jedné z jejich chyb využil k rychlému protiútoku po levé straně Moravec. Po přihrávkách nakrátko poslal Kolář za domácí obranou přízemní centr na volného Kalinu, který otevřel skóre.

Vedoucí branka hosty, kteří prohráli předcházejících 12 venkovních zápasů, nabudila. Také Zbrojovka ale zvýšila úsilí a úvodní čtvrthodinu zakončila vyrovnávacím gólem. Zavadil z pravé strany poslal prudký míč do trestného území na volného Traorého, tomu nechali zadáci dostatek prostoru ke zpracování a střelou nad brankářem Havránkem dal guinejský fotbalista první gól v české lize.

Zbrojovka postupně převzala iniciativu, ale její kombinace postrádaly přesnost. Většinu akcí rozehrával Zavadil, jenž se snažil dlouhými nákopy hledat útočníky Kroupu a Markoviče. Oba hrotoví hráči Brna byli ale důsledně pokryti a prosazovali se pouze s obtížemi.

Jedinou výjimkou byla v 33. minutě akce Markoviče, jenž oklamal soupeřovy obránce, jeho přízemní střelu však stačil Havránek zneškodnit. Pražané měli sice náznaky útočných akcí, k přesnému zakončení se však v prvním poločase už nedostali.

Po změně stran se už hrálo podle brněnského scénáře. V 55. minutě poslal obránce Hyčka do brejku Paška, po jehož centru od brankové čáry Markovič střelou pod břevno přidal druhý gól.

Naděje Boheminas na zvrat definitivně padly po hodině hry. Obránce Šmíd držel v trestném území za dres Markoviče a následný pokutový kop s jistotou proměnil Zavadil. O devět minut později se ve skrumáži nejlépe zorientoval Pašek a střelecký účet zápasu uzavřel po hrubé chybě obránce Šmída v 79. minutě Markovič.

Zdroj ČTK

Štítky Zbrojovka, fotbal, Brno, Bohemians, Bohemians 1905, HC Kometa Brno, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka v dohrávce druhého kola nadělila Bohemians pět gólů  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.