Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka před startem jarní části posiluje

Se dvěma novými hráči Michalem Kerestešem a Šimonem Šumberou dnes zahájili fotbalisté Zbrojovky Brno přípravu na jarní boje o záchranu v první lize. Dvanáctý tým tabulky naopak opouští obránce Martin Husár, který se s vedením klubu domluvil na ukončení smlouvy. V Brně končí také záložník Tomáš Frejlach, jenž se po skončení hostování vrací do Slavie Praha.

V kádru už není ani brankář vicemistrů světa do 20 let Radek Petr, jenž na podzim chytal pouze za divizní Líšeň. Svou misi v roli asistenta trenéra skončil i bývalý hlavní kouč Ludevít Grmela, který se vrací k práci s mládeží.

První zimní trénink hráči absolvovali na letišti v Medlánkách, kde je čekalo neoblíbené běhání. "Nyní na nás čeká náročný blok přípravy, který bude zaměřen na kondici. Od té se musíme v bojích o záchranu odrazit. V přípravě nás čekají kvalitní zápasy. Použijeme osvědčený model tak, abychom byli na jaro dobře připraveni," řekl kouč Václav Kotal.

O dalších posilách se neuvažuje

Nová posila Keresteš je z Tatranu Prešov, na podzim hrál v Opavě. Šumbera je odchovanec Zlína, kde se nedohodl na dalším pokračování a v Brně už téměř půl roku trénuje. Do přípravy se po doléčení zapojí také zranění hráči Pavel Mezlík a obránce Aleš Schuster.

Brňané zatím o dalších posilách neuvažují. "Všechno se bude vyvíjet od výsledků. Určitě jsme měli na podzim problémy v útočné fázi a důrazem v koncovce. Ale tento problém má většina mužstev," dodal Kotal.

Vedení klubu se ohlíží i po zahraničních posilách. "V hledáčku máme tři hráče Konga, kteří jsou v reprezentaci do dvaceti let. Snažíme se nyní pro ně vyřídit víza. Je to obtížné, protože zatím ještě v Evropě nepůsobili," poznamenal sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

 

ČTK

Štítky zbrojovka, fotbal, gambrinus liga, brno, FC Zbrojovka Brno, Šimon Šumbera, SK Slavia Praha, Martin Husár, Tomáš Frejlach, podzim, Václav Kotal, Radek Petr, Ludevít Grmela, 1. FC Tatran Prešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka před startem jarní části posiluje  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.