Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka po skvělém výkonu zdolala rozjeté Teplice

V 11. kole fotbalové Gambrinus ligy přivítala Zbrojovka Brno ve skvělé formě hrající Teplice. Severočeši se mohli v případě výhry posunout na druhé místo tabulky. Zbrojovka se ale silného soupeře nezalekla, celý zápas byla lepším týmem a Teplice po skvělém výkonu zdolala 3:2. Brno se tak posunulo na 13. příčku tabulky, Teplice zůstávají třetí.

Utkání začalo nečekaně náporem domácí Zbrojovky, která na svého soupeře doslova vlétla a zaskočila Teplice velmi aktivním napadáním. V 9. minutě mohl skóre zápasu otevřít domácí záložník Lutonský, jenž se po Skalákově přízemním centru z pravé strany ocitl sám před zívající prázdnou brankou, mířil však nad břevno. V 19. minutě se musel nechat vystřídat teplický brankář Grigar pro problémy s třísly, na jeho místo naskočil náhradník Slavík. Ten přihlížel po dalším centru ze strany špatnému zakončení domácího Janotky.

Ve 22. minutě se objevily v prvním náznaku šance Tepličtí. Reprezentant Kapverd Nivaldo ovšem v situaci dva na jednoho špatně přihrál Mahmutovičovi a bylo po akci. Vzápětí Slavík výběhem hasil minelu stopera hostů Kleina, jenž trefil při rozehrávce dobře napadajícího Paška. Na druhé straně Jindráček tváří v tvář gólmanovi Hladkému mířil těsně vedle levé tyče. Teplice vsázeli na nakopávané míče za obranu, které však včasnými výběhy eliminoval Hladký. Největší šanci Teplic v prvním poločasu promarnil minutu před přestávkou opět Jindráček, který po zaváhání stopera Buchty napálil míč nejdříve do brankáře Hladkého, následně z dorážky do tyče jeho branky.

Druhý poločas začal opět velmi aktivní hrou z obou stran. Už ve 47. minutě provětral rukavice slavíka z úhlu Hyčka. Skóre zápasu otevřel v 50. minutě Košťál, který si naskočil na centr na zadní tyč od kapitána Zavadila a Brno tak šlo do vedení. O 8 minut později však Nivaldo krásným obloučkem našel ve vápně aktivního Litsingiho, který si míč zasekl a poté nedal střelou k tyči Hladkému šanci - 1:1. V této fázi hry byli Tepličtí více na míči, k rychlému brejku se ale dostali domácí. Ve velké šanci selhal v zakončení Skalák. V 68. minutě si navedl do středu vápna míč Hyčka, prudkou střelou prostřelil Slavíka a poslal Brno opět do vedení. V těchto chvílích Zbrojovka na hřišti kralovala a diváci ji vehementně tlačili k dalšímu gólu. Ten skutečně přišel, když Zavadil rozehrál přímý kop z velké dálky překvapivě prudkou střelou, kterou Slavík jen vyrazil před sebe a dorážející Pašek zvýšil na 3:1 pro domácí.

V závěrečné části zápasu Zbrojovka dokázala rozdrobit tlak Teplic, který tím pádem neměl potřebnou efektivitu. Hosté si však schovali ještě jeden gól do nastaveného času, když po sérii rohových kopů z jednoho vytěžil svou druhou branku v zápase Litsingi. Naneštěstí pro Teplice to však byla poslední událost zápasu. Brno tak překvapivě Teplice porazilo, nutno ovšem říci, že zaslouženě.

Trenér Zbrojovky Kotal po zápase chválil bojovnost svých hráčů a dobré plnění taktických pokynů. "Věděli jsme, že Teplice mají problémy se skládáním obrany, a proto jsme chtěli využít rychlosti našich hráčů," vysvětlil Kotal. "Na začátku jsme byli trochu nervózní, ale s přibývajícím časem jsme se zlepšili a dokázali vybojovat pro nás velmi důležité tři body," uzavřel hodnocení zápasu Kotal.

FC Zbrojovka Brno – FK Teplice 3:2 (0:0)

Branky: 50. Košťál (Zavadil), 68. Hyčka (Zavadil), 75. Pašek – 58. Litsingi (Nivaldo), 90+3. Litsingi (Klein)

Sestavy:
FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Janotka, Košťál, Pernica – Pašek (88. Kroupa), Hyčka, Fischer, Zavadil (C), Lutonský (46. Markovič) – Skalák (87. Husár).
FK Teplice: Grigar (19. Slavík) – Matula (C), Kaufman, Hošek, Klein – Nivaldo (76. Salami), Litsingi, Vachoušek, Jindráček (71. Táborský), Ljevakovič – Mahmutovič.

ŽK: 13. Janotka (BNO), 54. Hyčka (BNO) – 45. Ljevakovič (TEP), 56. Vachoušek (TEP), 79. Matula (TEP)

Rozhodčí: Kocourek – Nádvorník, Jiřík
Diváci: 3612

Štítky fotbal, gambrinus liga, zbrojovka brno, brno, teplice, FK Teplice, FC Zbrojovka Brno, 1. česká fotbalová liga, puls, Kapverdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka po skvělém výkonu zdolala rozjeté Teplice  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.