Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zbrojovka po bezbrankové remíze končí v poháru v semifinále

Fotbalisté Zbrojovky Brno remizovali ve čtvrtek v semifinálové odvetě Poháru České pošty s Plzní 0:0. Po tomto výsledku si postup do finále zajistila Plzeň, která v Brně ubránila náskok 2:0 z prvního utkání hraného ve Štruncových sadech.

Zbrojovka mohla hned ve 3. minutě snížit stav dvojutkání, když Janotkův pas za obranu našel Šislera, který ale zakončoval mimo. Stejný hráč se dostal do zakončení i po čtvrt hodině hry, Kozáčik byl ale připravený.

Plzeň se nikam nehnala a sázela na rychlé protiútoky. Po jednom z nich napálil ve 21. minutě Ďuriš tyč. Těsně před přestávkou Viktoria sehrála nakrátko rohový kop, při kterém Kovařík nasměroval centr přímo na hlavu Procházky, po jehož zakončení pozdravil míč levou tyč Hladkého brány podruhé.

Po přestávce přerušil klidnější pasáž hry až v 57. minutě Kovařík střelou do břevna z přímého kopu. Z následného protiútoku domácích zazvonila po zakončení Skaláka branková konstrukce i na druhé straně.

V 70. minutě dostal po rohu míč do sítě Šisler, rozhodčí Bílek však pro údajný faul na Kozáčika gól neuznal. Plzeň, vědoma si svého náskoku, se od té chvíle zaměřila na obranu a Zbrojovka se jen s obtížemi dostávala do zakončení.

Když velkou šanci v závěru spálil střídající Kroupa a neujala se ani střela Pernici, bylo jasné, že o Pohár České pošty si ve finále zahraje se Spartou Plzeň.

Trenér Zbrojovky Václav Kotal po zápase: „Jsem rád, že jsme nedostali gól, škoda jen, že jsme vyšli naprázdno i v útoku, což dnes rozhodlo. Vstřeleným gólem jsme chtěli Plzeň dostat pod tlak, bohužel nemůžeme spoléhat jenom na standardky a musíme se zlepšit ve hře dopředu, jinak nemáme s týmy, jako je Plzeň, šanci uspět.“

FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň 0:0

ŽK: 70. Zavadil, 73. Šisler. Rozhodčí: Bílek – Filípek, Kotík. Diváci: 3286.

Sestavy:

FC Zbrojovka Brno: Hladký – Janotka (76. Hyčka), Pernica, Schuster, Buchta – Šisler, Fischer, Zavadil (C), Skalák (62. Šumbera), Keresteš – Pašek (61. Kroupa).

FC Viktoria Plzeň: Kozáčík – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (C) – Hořava, Hrošovský – Petržela (90. Končal), Kovařík, Ďuriš (78. Horváth) – Tecl (66. Wágner).

První zápas vyhrála Plzeň 2:0. Postupuje Plzeň.

Štítky fotbal, zbrojovka brno, viktoria plzeň, pohár české pošty, semifinále, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Česká pošta, HC Kometa Brno, AC Sparta Praha, Václav Kotal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka po bezbrankové remíze končí v poháru v semifinále  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.