Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka na vítězné vlně! Z Teplic veze všechny tři body

Fotbalisté Brna ukončili čekání na ligovou výhru zvenku, které od předloňského srpna trvalo 25 zápasů. Zbrojovka v 25. kole nečekaně zvítězila 1:0 v Teplicích a Severočechům se tím znovu vzdálila šance na účast v evropských pohárech. Na třetí Mladou Boleslav ztrácejí sedm a na čtvrtý Liberec dva body. Brno bylo nebezpečnější a odměny se dočkalo v 76. minutě, kdy se trefil hlavou Aleš Schuster.

Teplicím se na jaře nevede zdaleka tak jako na podzim, a tak trenér Ščasný před zápasem s Brnem zamíchal se sestavou. Vrátil se do ní obránce Matula, navíc se v ní objevili i dva útočníci. Efekt to ale nepřineslo. Brno potvrzovalo, že na jaře se zvedlo a zlepšilo hlavně defenzivu.

Proti zahuštěnému bloku se domácí prosazovali jen těžko a spíš náhodně. Ve 28. minutě propadl míč ve středu hřiště k Nivaldovi, který znenadání utíkal sám na branku, jenže šance se lekl, zpomalil a pod tlakem dobíhajícího stopera ani nevystřelil. Sedm minut nato se dostal po rohu k nebezpečné hlavičce Jablonský, ale to byl nadlouho poslední zajímavý moment. Příliš nebezpečné nebyly ani brejky Brna.

Po pauze se to změnilo. Brňané přidali na pohybu a hned mohli vést: Skalák se dostal za obranu, jenže neprostřelil vybíhajícího brankáře Grigara. A podobně to vypadalo i ve zbytku poločasu. Domácí se snažili o nápor, jenže se jim vůbec nevedlo, a naopak Brno hrozilo dál a od 70. minuty přitvrzovalo.

Šislerovo sklepnutí hlavou prošlo před teplickou brankou ještě bez efektu, v 76.minutě už ale Brno vedlo. Zavadil napálil přímý kop od rohového praporku tvrdě až na zadní tyč, kde se prosadil hlavou stoper Schuster. Dal svůj první gól v této ligové sezoně. Tepličtí už se na odpověď nezmohli.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Branka: 76. Schuster. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pilný. ŽK: Klimpl (Teplice). Diváci: 5482.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Matula, Klimpl, Jablonský, Krob - Vondrášek (72. Fenin), Ljevakovič, Vachoušek (55. Bratanovič), Nivaldo - Litsingi, Jindráček. Trenér: Ščasný.

Brno: Doležal - Buchta, Schuster, Pernica, Hyčka - Pašek, Fischer, Zavadil, Šisler (90. Šumbera), Skalák (85. Malík) - Kroupa (73. Janotka) Trenér: Kotal.

Zdroj ČTK

Štítky fotbal, zbrojovka brno, gambrinus liga, teplice, FC Zbrojovka Brno, FK Teplice, FC Slovan Liberec, Aleš Schuster, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka na vítězné vlně! Z Teplic veze všechny tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.