Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka na úvod ligy podlehla Jablonci

Fotbalisté Jablonce ani na sedmý pokus nenašli v úvodním kole první ligy přemožitele. Dnes na domácím hřišti porazili Brno 2:0, když se o branky postarali v závěru obou poločasů Tomáš Čížek a Martin Pospíšil.

Jablonec k zápasu nastoupil bez obou největších letních posil. Záložníka Tomáše Hübschmana nepustilo do hry zranění, útočník Tomáš Jun zůstal jen mezi náhradníky.

Domácím to ale vůbec nevadilo a od první minuty plnili roli favorita. Diktovali tempo hry, ale do šancí se nedostávali. A tak první branka padla po nenápadné akci Čížka, jehož střela zpoza vápna přeletěla brněnského gólmana Hladkého.

"Musím klukům poděkovat, protože to nebylo jednoduché. Ze strany vedení, fanoušků i médií bylo velké očekávání a vnímali jsme poměrně velký tlak," řekl trenér Jablonce Šilhavý. "Výkon sice nebyl optimální, ale měli jsme zdravotní problémy a tým teprve dáváme dohromady - nastoupili čtyři kluci, co přišli," dodal.

"První poločas byl oboustranně nezáživný. Moje mužstvo čekalo, co s ním Jablonec provede, ale on taky nic zvláštního neukázal," uvedl kouč Brna Kotal.

Po přestávce se tempo nezlepšilo, přesto mohl Jablonec zvýšit vedení. Po špatném odkopu Hladkého se do brejku dostal Doležal, ale míč si příliš předkopl a brněnský gólman včas vyběhl. Vzápětí se do úniku řítil Čížek, ale ani on neuspěl.

Po necelé hodině hry se první střely dočkali hosté a hra dostala náboj. Nejprve za Jablonec, za který v 61. minutě přišel na hřiště Jun a v české lize se představil po šesti letech, mířil těsně vedle Doležal a hned z protiútoku bylo Brno blízko vyrovnání, jenže Pašek poslal míč jen do břevna.

"V úvodu druhé půle jsme přežili dva brejky, které výborně vyřešil Hladký," přidal Kotal. "Pak jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, ale nepodařilo se nám skórovat," přidal.

Aktivní fotbal se hrál i nadále a Zbrojovka se čím dál víc tlačila za vyrovnáním. Tři minuty před koncem na to však doplatila, když Doležal prostrčil míč na Pospíšila a ten pojistil vítěznou premiéru trenéra Šilhavého na severočeské lavičce.

"Špatně jsme vyřešili situaci dva na dva a Jablonec kosmeticky upravil výsledek a zaslouženě zvítězil," prohlásil brněnský kouč, jehož tým si prodloužil černou sérii v Jablonci na sedm zápasů bez vítězství. Ani v jednom navíc Zbrojovka nedokázala na Střelnici skórovat.

Hlasy po utkání:

Jaroslav Šilhavý (trenér Jablonce): "Musím poděkovat klukům, nebylo to jednoduché. Ze strany vedení, fanoušků i médií bylo velké očekávání a vnímali jsme poměrně velký tlak. Měli jsme určité zdravotní problémy, ale jsem rád, že jsme utkání zvládli. Brno nás po změně stran dostalo pod tlak, ale podařilo se nám dát druhý gól a získat důležité tři body. Samozřejmě hra nebyla taková, jakou bychom si představovali, nicméně výsledek je důležitý, byť výkon nebyl optimální, ale tým dáváme dohromady - nastoupili čtyři kluci co přišli."

Václav Kotal (trenér Brna): "První poločas byl oboustranně nezáživný. Moje mužstvo čekalo, co s ním Jablonec provede, ale on taky nic zvláštního neukázal, světlým momentem byla jen Čížkova střela. V úvodu druhé půle jsme přežili dva brejky, které vyřešil výborně brankář Hladký. Po nich jsme byli Jablonci vyrovnaným soupeřem, ale nepodařilo se nám skórovat, situace jsme špatně řešili, hlavně v závěru, kdy jsme šli dva na dva a Jablonec z protiútoku výsledek kosmeticky upravil. Soupeř vyhrál zaslouženě."

Baumit Jablonec - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

Branky: 37. Čížek, 87. Pospíšil. Rozhodčí: Královec - Moláček, L. Zeman. ŽK: Hladký (Brno). Diváci: 4152.

Sestavy:

Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák - Kopic (82. Fantiš), Loučka - Pospíšil, Rossi, Čížek (61. Jun) - Doležal (89. Kubista). Trenér: Šilhavý.

Brno: Hladký - Jugas, Malík (76. Vávra), Košťál, Schuster - Pašek, Zavadil, Fischer (69. Mezlík), Hyčka (72. Lutonský) - Markovič, Sýkora. Trenér: Kotal.

Štítky zbrojovka, fotbal, liga, synot, jablonec, zahájení, zápas, brno, FK Baumit Jablonec, FC Zbrojovka Brno, Tomáš Čížek, Martin Pospíšil, trenér, Václav Kotal, Tomáš Jun, Jaroslav Šilhavý, Tomáš Hübschman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka na úvod ligy podlehla Jablonci  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.