Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranářský souboj Zbrojovky s Baníkem skončil bez branek

Fotbalisté Zbrojovky Brno ve 20. kole Gambrinus ligy v přímém souboji o záchranu remizovali s ostravským Baníkem 0:0. Nezáživný a místy až nudný zápas „zdobily“ pouze výstřelky a nadávky obou fanouškovských táborů. Zbrojovka kvůli remíze nevyužila šanci odskočit svému soupeři na rozdíl 4 bodů a je dál ohrožena sestupem.

V úvodu se oba týmy pouze oťukávaly a testovaly slabiny svého soupeře. Naopak oba fanouškovské tábory se do souboje pustily v plné síle a nudný výkon týmů na hřišti doprovázely souboje fanoušků na tribunách.

Na domácí straně poprvé zahrozil v 9. minutě Markovič po Zavadilově krásně kopnuté standardní situaci. V 17. minutě se projevil i Baník, Gregušovu střelu ale vyrazil Hladký mimo branku. Z následného rohového kopu nasměroval Baránek balon pouze do tyče. Ve 30. minutě museli v kotli hostů zasahovat dokonce hasiči. Založení požáru následně nepomstil na hřišti střelou zpoza vápna nejlepší hráč Zbrojovky Zavadil.

Ke konci prvního poločasu Ostravští nevyužili obrovskou šanci, když ve 44. minutě nedotlačil do sítě balon Krmenčík díky zásahu Skaláka na čáře.

Hned zkraje druhé půle prověřil ostravského brankáře dělovkou Janotka a z dorážky měl blízko gólu Zavadil, ovšem mířil těsně mimo. 5 078 diváků ve druhé půli sledovalo opravdu nezáživný fotbal s minimem šancí. Diváci se proto bavili pokračujícím soubojem obou kotlů. Ostravští „chachaři“ několikrát odpalovali světlice a museli být kroceni domácím hlasatelem.

Když pak po veliké skrumáži před brankou Baníku v 90. minutě nedokázal nikdo z domácích hráčů dopravit míč do sítě, slavili Baníkovci vybojovaný bod pokusy o vytržení plotu, který je odděloval od zbytku stadionu. Konec nekvalitního utkání tak byl okořeněn zásahem těžkooděnců v hostojícím sektoru.

FC Zbrojovka Brno – FC Baník Ostrava 0:0

Žluté karty: 59. Janotka (BNO), 81. Skalák (BNO). Držení míče: 46 % -  54 %. Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rozhodčí: Ardeleánu – Moláček, Vysloužil. Diváci: 5078.

Sestavy:

FC Zbrojovka Brno: Hladký – Buchta, Košťál, Schuster, Pernica – Skalák, Šisler, Zavadil (C), Fischer, Janotka (63. Kroupa) – Markovič (83. Lutonský).
Náhradníci: Doležal I. – Keresteš, Hyčka, Malík, Lutonský, Šumbera, Kroupa.
FC Baník Ostrava: Pavlenka – Baránek, Sukup, Frydrych (C), Vengřinek – Kukec, Greguš, Škutka, Krmenčík, Štěpán – Holzer (65. Svěrkoš).
Náhradníci: Šrom – Kaša, de Azevedo, Foltýn, Svěrkoš, Narh.

Štítky fotbal, zbrojovka brno, baník ostrava, gambrinus liga, chachaři, FC Baník Ostrava, FC Zbrojovka Brno, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranářský souboj Zbrojovky s Baníkem skončil bez branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.