Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Obrovská chyba brankáře a Zbrojovka zpod Ještědu body neveze

Fotbalisté Liberce v pátek porazili v předehrávce 19. ligového kola Brno 1:0. O výhře favorita rozhodl po chybě brankáře Václava Hladkého premiérovým gólem v české nejvyšší soutěži Nizozemec Kevin Luckassen, zimní posila Slovanu. Severočeši zvítězili podruhé za sebou a nejméně do víkendu poskočili na třetí místo tabulky. Brno nevylepšilo špatnou venkovní bilanci, mimo své hřiště získalo jen tři body.

Favorizovaný Liberec začal podle očekávání aktivně, z desetiminutového úvodního náporu ale nic nevytěžil. Po Jarolímově přímém kopu prodloužil hlavou míč kousek vedle Šural, odchovanec hostující Zbrojovky.

Brňané postupně srovnali hru a v polovině druhé půle zahrozili. Po Lutonského centru zleva hlavičkoval nejlepší střelec Zbrojovky Markovič, Hroššo mu ale dobrým zákrokem radost z šesté branky v sezoně sebral. Na druhé straně protáhl Hladkého střelou z první Rybalka.

Vedle domácího Šurala měl zvýšenou motivaci také hostující Šisler, kterého vychoval pro změnu Liberec. Těsně před pauzou napřáhl za vápnem a jen o pár decimetrů minul Hroššovu pravou tyč.

Po přestávce Liberec jako tradičně v této sezoně přidal. V 50. minutě Coufal přihrál do vápna, ale nabíhající Frýdek pálil po zemi vedle. Pak chyběly Luckassenovi dva kroky, aby mohl zakončit do prázdné branky.

Na opačné straně propadl míč vápnem k Buchtovi, ale ten střílel vedle. Zdálo se, že se hosté nadobro vymanili z tlaku, jenže pak velmi lacině inkasovali.

V 64. minutě vyběhl gólman Hladký mimo pokutové území, aby odvrátil dlouhý liberecký nákop přes celé hřiště. Míč mu ale prošel pod nohou a domácí Luckassen měl najednou před sebou prázdnou branku, kterou nemohl minout. Dvacetiletý útočník se ve třetím ligovém zápase radoval z premiérové trefy.

Luckassen mohl přidat záhy druhý gól, Hladký ale jeho patičku zlikvidoval. Brno, které nevyhrálo venku od 12. srpna 2012, se v závěru mocně tlačilo za vyrovnáním, ale Severočeši už první domácí výhru v lize po čtyřech zápasech udrželi. Brno porazili v pátém z posledních šesti vzájemných soubojů.

19. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 64. Luckassen. Rozhodčí: L. Kovařík - Mencl, Jiřík. ŽK: Rybalka - Košťál. Diváci: 4113.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč, Pimpara, Frýdek - Sackey - Šural, Jarolím (68. Obročník), Rybalka (90. Karišik), Kolár (79. Budnik) - Luckassen. Trenér: Šilhavý.
Brno: Hladký - Buchta, Schuster, Košťál, Pernica - Skalák, Šisler, Fischer (82. Dolný), Zavadil, Lutonský (67. Janotka) - Markovič (71. Kroupa). Trenér: Kotal.

Zdroj ČTK

Štítky fotbal, zbrojovka brno, liberec, gambrinus liga, zprávy, Brno, 2014, sport, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, Bílí Tygři Liberec, Kevin Luckassen, Ještěd, Václav Hladký, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obrovská chyba brankáře a Zbrojovka zpod Ještědu body neveze  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.