Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jarní premiéra Zbrojovce nevyšla. Ze Sparty veze čtyřgólový příděl

Fotbalisté Sparty porazili na úvod jara o záchranu bojující Brno 4:0 a také po 17. kole první ligy udrželi v čele tabulky pětibodový náskok před druhou Viktorií Plzeň. Dvakrát se prosadil domácí kapitán David Lafata, po gólu přidali Pavel Kadeřábek s Kamilem Vackem.

Sparta, která s Brnem doma naposledy prohrála před šesti lety, měla od začátku zápasu převahu. Letenští ji využili v 17. minutě, kdy se po Dočkalově rohu na bližší tyči prosadil Kadeřábek a připsal si první branku v sezoně. O dvě minuty později musel kvůli zranění střídat Krejčí, místo kterého na hřiště přišel Přikryl.

Pak už přišly Lafatovy chvíle. Sparťanský kapitán nejprve nedokázal ve skluzu usměrnit míč do branky a poté trefil před poloprázdnou brankou břevno. Prosadil se až po půlhodině hry, když proměnil penaltu nařízenou za Janotkovu ruku, a připsal si 130. gól v nejvyšší soutěži. Další zásah mohl Lafata přidat těsně před poločasem, sám proti brankáři Hladkému ale neuspěl.

Druhou trefu přidal Lafata v 53. minutě po Costově centru. Pro dvojnásobného nejlepšího ligového kanonýra to byla devátá branka v sezoně, kterou se vyrovnal nejlepšímu klubovému střelci Hušbauerovi. Lepší je pouze s deseti góly Aidin Mahmutovič z Teplic, který je však dlouhodobě zraněný.

Brno si vážnější šance vytvořilo až v závěru, střídající Kroupa ale zaváhání brankáře Vaclíka nepotrestal. Sparta naopak dokázala v poslední minutě přidat ještě jednu branku díky střídajícímu Vackovi.

Zbrojovka, která loni v květnu jako poslední v lize dokázala Spartu porazit, nevyhrála venku už ve 22. utkání po sobě. Od posledních Bohemians Praha 1905 ji dělí jediný bod.

Vítězslav Lavička (Sparta): "Za výsledkem jsme šli od první minuty, hráli jsme aktivně a z toho jsme dostali soupeře pod tlak. Od chvíle, kdy jsme soupeře zlomili, to bylo snadné utkání. Mrzí mě dvě věci na prvním poločase - zahozené šance a zranění Ladislava Krejčího, který odstoupil kvůli bolestem v zadní straně stehna. V nejbližších dnech podstoupí vyšetření, kde se ukáže, jak je to s ním vážné."

Václav Kotal (Brno): "Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a bohužel jsme to Spartě sami usnadnili bázlivou hrou. Nebyli jsme vůbec nebezpeční a začali jsme hrát až za stavu 3:0, kdy jsme si vytvořili nějaké menší šance. Myslím, že tři góly by stačily, proto mě čtvrtá inkasovaná branka mrzí."

Sparta Praha - Zbrojovka Brno 4:0 (2:0)

Branky: 30. z pen. a 53. Lafata, 17. Kadeřábek, 90. Vacek. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Gallo. ŽK: Dočkal - Schuster, Janotka, Šisler. Diváci: 7532.

Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Mareček, Matějovský (68. Bednář), Hušbauer - Dočkal, Krejčí (19. Přikryl) - Lafata (82. Vacek). Trenér: Lavička.
Brno: Hladký - Janotka (79. Hyčka), Pernica, Schuster, Keresteš (58. Šisler) - Buchta, Zavadil, Fischer, Šumbera, Lutonský - Markovič (70. Kroupa). Trenér: Kotal.

Zdroj ČTK

Štítky fotbal, zbrojovka brno, sparta praha, gambrinus liga, AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, David Lafata, Pavel Kadeřábek, Kamil Vacek, FC Viktoria Plzeň, Ladislav Krejčí, Vítězslav Lavička, Václav Kotal, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní premiéra Zbrojovce nevyšla. Ze Sparty veze čtyřgólový příděl  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.