Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Zbrojovky přichází ze Sparty útočník Skalák

Zbrojovka Brno rozšiřuje útočné řady - ze Sparty získala na roční hostování s opcí Jířího Skaláka z pražské Sparty. Jednadvacetiletý mládežnický reprezentant se stal v roce 2011 vicemistrem Evropy do 19 let, v první lize doposud odehrál 19 utkání.

"Angažováním Skaláka chceme zvýčit konkurenci v našem útoku, který není tak produktivní, jak bychom chtěli. Kromě tohoto příchodu není vyloučen odchod některých hráčů do konce přestupního termínu," řekl pro náš web sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela.

Pardubický rodák působil od svých čtrnácti let ve Spartě, kde se také postupně probojoval až do prvního mužstva. V ročníku 2012/13 odehrál sedm zápasů, na jarní část se přesunul na hostování do Slovácka. V jeho dresu naskočil do hry devětkrát, mimo jiné v utkání posledního kola v Brně.

Začátek letošního ročníku znamenal pro Skaláka další tři starty ve sparťanském dresu, minutku si zaknihoval i při výhře svého týmu na Srbské. V přípravě se mu povedlo i skórovat, trefil se proti polské Legii Varšava.

Talentovaný útočník okusil také atmosféru Evropské ligy - a to hned v sedmi utkáních během dvou let (mimo jiné i proti Lyonu či v Bilbau, kde nastřelil břevno). Kromě toho hostoval také v Ružomberoku, kde třikrát rozvlnil síť a část tohoto angažmá byl trénován Alešem Křečkem, se kterým se tak v Brně znovu potká.

Doposud asi nejhezčím fotbalovým zážitkem bylo pro Skaláka mistrovstvé Evropy do 19 let, na kterém dobyl stříbrné medaile. V týmu působil s řadou spoluhráčů, mimo jiné i s Jakubem Brabcem, který Zbrojovku posílil během loňského léta.

Skalák se na turnaji dokázal i brankově prosadit, v semifinále stvrdil v závěru postup přes Srbsko brankou na 4:2. Aktuálně je členem kádru reprezentace do 21 let.

Tisková zpráva

Štítky Zbrojovka, Brno, Sparta, posila, Jiří Skalák, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, Evropa, 1. FC Slovácko, Evropská liga UEFA, Legia Warszawa, Athletic Bilbao, Olympique Lyonnais, Jakub Brabec, Aleš Křeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Zbrojovky přichází ze Sparty útočník Skalák  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.