Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ligová premiéra nového kouče vyšla na jedničku. Zbrojovka doma porazila Slovácko 2:1

Fotbalisté Zbrojovky měli před sobotním zápasem velkou motivaci. Čtyři zápasy v kuse prohráli, v tabulce okupovali nelichotivé poslední místo a o triko se museli porvat před novým trenérem Romanem Pivarníkem. Premiéra slovenskému kouči naštěstí vyšla na jedničku. Zbrojovka si se Slováckem poradila, vyhrála 2:1 a díky třem bodům a prohře Jihlavy ve Zlíně poskočila o skóre na předposlední místo.

Nový trenér Pivarník udělal oproti poslednímu ostrému mistráku hned šest změn v sestavě. Do branky se vrátil Melichárek, v obraně nastoupili Pavlík a Jablonský a na hrotu se objevil Francis Koné.

 

Nijak zvlášť atraktivní fotbal to však na Srbskou nepřineslo. Přesto se na obou stranách hřiště zrodily dvě velké šance. V první Koného vychytal Heča, na druhé straně zlikvidoval Navrátilovu střelu Melichárek.

Zbrojovka si připasala gólový zářez až po změně stran. Po chybné rozehrávce hostů a náslenému "trma vrma" před bránou Slovácka se dostal k míči Michal Škoda a netradičně kolenem doslova prorval míč do sítě. Jen pět minut nato mohlo být pro Zbrojovku zle. Slováckého Petra však krásně vychytal Melichárek.

Slovácko pak stupňovalo tlak, což dalo čevenobálým fotbalistům možnost brejků. Minutu před koncem základní hrací doby se to povedlo. Po akci Juhara se sám před brankářem objevil Pilík. Ten si kratším vyčkáním před téměř prázdnou bránou a následnou kličkou pohrál s nervy všech domácích fanoušků, aby nakonec propálil obranu - 2:0.

O krátkou dramatickou vložku se postarali fotbalisté z Uherského Hradiště ve třetí minutě nastavení. Zajícův gól znamenal pár vteřin nadějí, které však hostům přišly vniveč. Zbrojovka doma pod novým koučem udolala Slovácko 2:1.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky 1. FC Slovácko, fotbalista, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín, FC Vysočina Jihlava, Francis Koné, Michal Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ligová premiéra nového kouče vyšla na jedničku. Zbrojovka doma porazila Slovácko 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.