Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Euforie opadla. Zbrojovka dostala po výhře nad Spartou trojku na hřišti poslední Boleslavi

Fotbalisté Zbrojovky nedokázali navázat na domácí výhru nad Spartou. Na hřišti poslední Mladé Boleslavi prohráli o tři góly. Fotbalisté Mladé Boleslavi se naopak dočkali první ligové výhry v sezoně a odlepili se tak z posledního místa v tabulce na čtrnáctou pozici, o skóre před brněnský tým.

Na konci první půle poslal favorita do vedení Tomáš Přikryl, po změně stran se při premiéře v domácím dresu prosadila posila Ruslan Mingazov a třetí trefu vzápětí přidal střídající Jan Chramosta. Zbrojovka v Boleslavi v lize nevyhrála poosmé za sebou.

Ohlasy trenérů

Dušan Uhrin ml. (trenér Boleslavi): "Do utkání jsme vstoupili, jak jsem si představoval. Věděli jsme, že Brno bude hrát zezadu jako proti Spartě. Akorát jsme byli málo odvážní, proto jsme nevstřelili gól na začátku. Brno mělo v první půli brejk, zbytečně jsme otevřeli naši levou stranu. Přežili jsme to a to bylo hrozně důležité. Jinak myslím, že Brno až na jednu situaci nemělo nic a kontrolovali jsme hru. Samozřejmě je to úleva, byli jsme pod velkým tlakem. Něco jsme v přestávce natrénovali, uzdravili se nám hráči jako Matějovský, Mebrahtu a Chramosta. Nemůžeme ale oslavovat, máme jen čtyři body. Jsem spokojený se všemi posilami. Hlavně jsme poprvé neudělali žádnou větší chybu vzadu. Ty hráče, které jsme si sem vzali, jsme dobře znali a potřebovali jsme je zapracovat do týmu. Proto hráli od začátku. Mingazov stihl dva tréninky. Dobře jsem ho znal, když jsem byl ve Slavii, tak jsme ho získali. Potvrdil kvality, dal branku. Vrátil se z reprezentačního srazu trochu dokopaný, ale chtěl za každou cenu hrát."

Richard Dostálek (trenér Brna): "Až do momentu, kdy jsme obdrželi první gól, bych utkání hodnotil jako náš celkem zodpovědný a organizovaný výkon od celého týmu. Naše představa byla, že budeme hrát z aktivního bloku na vlastní polovině, to se nám celkem dařilo. Dařilo se nám i přecházet do rychlého protiútoku. Jeden z klíčových momentů zápasu byla naše neproměněná šance a dalším byl gól, který jsme obdrželi do poločasu. Ve druhém poločase jsme nabádali hráče k trpělivosti. Ale vše vzalo za své v momentě, kdy jsme po naší standardce neubránili protiútok soupeře a inkasovali jsme druhý gól. Tím pádem se nám trošku rozbila strategie a výsledkem byla už i třetí obdržená branka. Rozhodli jsme se pro variantu s třemi stopery, byli jsme přesvědčeni, že to má smysl. Ale musíme vzít taky v potaz kvalitu soupeře, který nás po chybách potrestal."

FK Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 3:0 (1:0)

Branky: 39. Přikryl, 63. Mingazov, 66. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Horák. ŽK: Buchta (Brno). Diváci: 2831.

M. Boleslav: Vejmola - Pauschek, Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek - Přikryl (85. Jánoš), Rada (77. Mareš), Matějovský, Mingazov (65. Chramosta) - Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.

Brno: Melichárek - Buchta, Pavlík, Kijanskas, Jovanovič, Juhar - Pilík (87. Gáč), Polák (75. Fortes), Sedlák, Lutonský - Škoda (70. Koné). Trenéři: Dostálek a Přerost.

Zdroj ČTK

Štítky AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, FC Zbrojovka Brno, Jan Chramosta, Ruslan Mingazov, Tomáš Přikryl, trenér, Dušan Uhrin, Richard Dostálek, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Euforie opadla. Zbrojovka dostala po výhře nad Spartou trojku na hřišti poslední Boleslavi  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.