Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zbrojovka se omluvila fanouškům nejlépe, jak mohla. Doma přejela Spartu 2:0

Lepší omluvu fanouškům za nepovedený vstup do sezony už si brněnští fotbalisté ani přichystat nemohli. Po odstoupení trenéra Habance slibovali hráči Zbrojovky výkon na 120% a svůj slib dodrželi. Na Srbskou v sobotu dorazila pražská Sparta a svěřenci zastupujících trenérů Přerosta s Dostálkem rozhodně nenastoupili v roli outsiderů.

Gólový účet otevřel ve 22. minutě brněnský matador Jan Polák, když si naskočil na Pilíkův centr z přímého kopu a poslal Zbrojovku do vedení. To mohlo být o pár minut poději dokonce dvougólové. Po akci z pravé strany se díky důrazu až do vynikající střelecké pozice dostal Jakub Přichystal, jeho ránu však Kubík zlikvidoval.

Sparta si za celý poločas výraznější šanci nevypracovala. Hrozila především ze standartních situací, neúspěšně hlavičkoval Costa a po něm i Mandjeck, který však souboj odnesl zraněním a musel být střídán. Nebezpečnou ránu směrem k Melichárkově bráně vyslal i sparťanský Ben Haim, stejně jako jeho kolegové však bez výraznějšího úspěchu.

Do druhého poločasu vstoupila mírně aktivněji Sparta. Jenže už po deseti minutách udělal tlustou čáru jejímu snažení domácí Lukáš Vraštil. Ten se v 57. minutě dostal k odraženému balonu ve vápně a nedal sparťanskému brankáři šanci. Osm tisíc fanoušků na Srbské propadlo euforii.

Stačila však necelá čtvrthodinka a z hrdiny byl nešťastník. Lukáš Vraštil zajel do Biabianyho a po přísné druhé žluté musel do sprch. I přes početní přesilu byla Sparta následujících 15 minut nebezpečná asi jako krabice s koťaty. Výrazněji se ukázal až v 82. minutě Janko. Jeho hlavu fantastickým zákrokem zlikvidoval Melichárek. Posledním výrazným ohrožením brněnské brány byl pak pěkný Ben Haimův volej z 90. minuty, i jeho pokus skvěle vychytal brněnský brankář.

Na víc se už Sparta do konce zápasu nevzmohla. Zbrojovka se tak doma vynikajícím bojovným výkonem omluvila fanouškům za debakl s Olomoucí z předchozího kola. Díky třem bodům se tak na chvíli odlepila ode dna tabulky. Pro Spartu prohra znamená jistou ztrátu už tak nechtěného čtvrtého místa.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, Jakub Přichystal, Lukáš Vraštil, Jan Polák, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka se omluvila fanouškům nejlépe, jak mohla. Doma přejela Spartu 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.