Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka dostala na Strahově čtyřgólový náděl, Slavia slaví po osmi letech titul

Fotbalisté Zbrojovky vyjeli k poslednímu zápasu sezóny na hřiště Slavie, která hrála netradičně kvůli koncertu na Edenu v exilu na Strahovském stadionu. Slavia si s Brnem poradila a díky výhře 4:0 slaví po osmi letech mistrovský titul. Pražané vyhráli nejvyšší soutěž o dva body před Viktorií Plzeň, které k obhajobě vítězství 2:0 nad Jihlavou nestačilo.

Slavia sice kvůli koncertům v Edenu musela nastoupit na strahovském stadionu, přesto nedala Zbrojovce šanci, když se dvakrát trefil Stanislav Tecl a po gólu přidali Michal Frydrych a Michael Ngadeu. Červenobílí získali celkově 19. mistrovský titul a třetí v historii samostatné české ligy.

Plzeň neměla obhajobu ve vlastních rukách, protože vedle vítězství potřebovala i ztrátu Slavie. O vítězství Viktorie, která mohla získat třetí titul za sebou a pátý za posledních sedm let, rozhodly vlastní góly Davida Štěpánka. Západočechy tak čeká 3. předkolo nemistrovské části Ligy mistrů, sešívané stejná fáze mistrovské části.

Slavia Praha - Zbrojovka Brno 4:0 (2:0)

Branky: 30. a 58. Tecl, 27. Frydrych, 68. Ngadeu. Rozhodčí: Proske - Kubr, Kříž. ŽK: Škoda, Flo (oba Slavia). Diváci: 12.300 (vyprodáno).

Zdroj: ČTK, Twitter Zbrojovka Brno

Štítky HC Slavia Praha, Strahov, FC Zbrojovka Brno, FC Viktoria Plzeň, Stadion Eden, HC Kometa Brno, FC Vysočina Jihlava, Velký strahovský stadion, Stanislav Tecl, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka dostala na Strahově čtyřgólový náděl, Slavia slaví po osmi letech titul  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.