Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno bude hostit turnaj fotbalových legend, přijede i Barcelona

Některé bývalé hvězdy Barcelony se zúčastní v Brně turnaje legend v malém fotbalu. V místě někdejšího zimního stadionu za Lužánkami se 3. června představí deset týmů a neméně přitažlivý bude i start bývalých českých a slovenských reprezentantů v čele s Janem Kollerem, Radoslavem Látalem, Tomášem Ujfalušim, Jiřím Štajnerem, Pavlem Kukou, Markem Jankulovským, Milanem Timkem i dalšími ligovými hráči nedávné minulosti.

Hlavní pořadatelé akce, bývalí fotbalisté Petr Švancara s Luďkem Zelenkou, mají po osobním jednání v Barceloně smluvně zajištěný například start pětatřicetiletého Argentince Javiera Savioly, na umělý trávník vyběhne i o šestnáct let starší Španěl Ion Andoni Goikoetxea.

„Myšlenka uspořádat turnaj legend v nás doutnala dlouho. Jen jsme nevěděli, na co české týmy nalákat. Podařilo se nám to s Barcelonou, máme konkrétní soupisku. Nejsou v ní žádní bezejmenní fotbalisté," uvedl Zelenka.

Desítka týmů bude na turnaji rozdělena do dvou skupin. V jedné bude Sparta Praha, Slovan Liberec, FC Barcelona, Baník Ostrava a Zbrojovka Brno, ve druhé změří síly Slavia Praha, Sigma Olomouc, Slovácko, Slovan Bratislava a Bohemians Praha. Nejlepší dva z každé skupiny postoupí do semifinále. Zápasy se budou hrát podle pravidel malé kopané, každý bude trvat šestnáct minut.

Turnaj legend bude předehrou mistrovství Evropy v malém fotbalu, které se uskuteční v Brně od 9. do 17. června.

Zdroj: ČTK
 

Štítky FC Barcelona, FC Zbrojovka Brno, fotbal, Jan Koller, Tomáš Ujfaluši, Jiří Štajner, Radoslav Látal, Milan Timko, Lužánky, Luděk Zelenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno bude hostit turnaj fotbalových legend, přijede i Barcelona  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.