Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Zbrojovka dnes doma vyzve rozjetou Slavii. Kanonýrský duel svedou bratři Škodové

Fotbalisty Brna a Slavie čeká ve středu dohrávka duelu 1. ligového kola, který byl na konci července odložen kvůli podmáčenému terénu. Pražané od té doby vyměnili trenéra a pod koučem Jaroslavem Šilhavým se dostali do výborné formy, kterou budou chtít potvrdit. Zbrojovka zase touží navázat na minulou výhru 2:1 v Jablonci a prodloužit domácí šňůru bez porážek na patnáct zápasů!

Slavia v pěti kolech s Šilhavým neprohrála a poslední čtyři ligové duely dokonce vyhrála bez inkasované branky, naposledy 3:0 v Hradci Králové. Červenobílí se v případě vítězství v Brně bodově dotáhnou na třetí Zlín a přeskočí v tabulce odvěkého rivala a aktuálně čtvrtou Spartu.

"Máme zápas k dobru a můžeme si jím hodně pomoci. Ostatní týmy nehrají a každý bod, který bychom přivezli z Brna, bude plusový. Jedeme tam navázat na poslední úspěšné výsledky, třeba na výsledek z Hradce, to by se nám líbilo," řekl s úsměvem Šilhavý.

Je mu však jasné, že v Brně se těžko vyhrává. Zbrojovka v lize drží doma už 14 utkání neporazitelnost a naposledy před vlastními diváky gólem v nastavení vydřela remízu 3:3 se Spartou. "Viděli jsme, že jsou to bojovníci, že se nevzdávají a nakonec si ten bodík asi zasloužili. Mají velké srdce, takže určitě to bude nepříjemný soupeř," dodal Šilhavý.

Brno se po rozpačitém vstupu do sezony začíná dostávat do formy. Po remíze se Spartou o víkendu vyhrálo 2:1 v Jablonci a ukončilo sérii čtyř kol, v nich získalo jen dva body. Naprázdno nechce vyjít ani se Slavií. 

"Jsme na utkání natěšeni. Doufám, že přijde opět hodně diváků a my si vylepšíme bodovým ziskem naše postavení v tabulce. Slavia hraje jinak venku a doma. Viděli jsme utkání v Hradci Králové, kde Slavia nehrála do soupeřovy sevřené obrany. Její taktika vycházela z rychlých brejků, na to se musíme připravit," uvedl trenér Brna Svatopluk Habanec.

"V prvním kole nebyl náš soupeř v takové pohodě. Po výměně trenérů Slavia přidala do svého herního rejstříku disciplínu, hlavně v defenzivě. Současná série Slavie se čtyřmi výhrami bez inkasované branky nejlépe hovoří o její kvalitě," doplnil Habanec.

Bratrský souboj kanonýrů

Zápas okoření zejména souboj bratrů kanonýrů. Slávistický Milan a brněnský Michal Škoda poměří síly v první lize už popáté v kariéře.  Před středeční dohrávkou vyznívá bilance lépe pro třicetiletého slávistu Milana, který prohrál pouze v posledním vzájemném měření sil před rokem v Brně 0:1. Tehdy o výsledku rozhodl jeho o dva roky mladší bratr Michal, jenž se netají touhou teď úspěch zopakovat.

Optimismus mu dodává také jeho momentální střelecká forma, ve čtyřech posledních zápasech zaznamenal pět branek. "Zatím jsem povedenější formu v kariéře neměl. Letos na jaře jsem dal také pět gólů, ale nepadly v takové sérii. Potřeboval jsem na ně šest utkání," řekl novinářům Michal Škoda, který do Brna přišel před čtyřmi lety z pražského Střížkova. V lize si připsal zatím 84 startů a vstřelil 18 branek.

Přiznal, že vzájemné souboje jsou pro oba bratry svým významem odlišné od jiných prvoligových duelů. Z dosavadních čtyř konfrontací Michal Škoda odehrál dva zápasy v brněnském dresu a dva při hostování v Českých Budějovicích. Úspěšnější je zatím bratr, protože má na kontě dvě vítězství a jednu remízu. "Hodně jsme spolu soutěžili už v mládí. Pořád jsme o něco hráli. A brácha často vyhrával," řekl Michal Škoda.

Slavia vyhrála čtyři poslední zápasy bez inkasované branky, Brňané proto mají před soupeřem zdravý respekt. "Pokusíme se navázat na naše poslední vítězství v Jablonci, které jsme po předchozí nevydařené bilanci hodně
potřebovali. Optimální výsledek by byl 3:2 pro nás. A já bych dal tři góly a brácha dva,"
navrhl ideální scénář Michal Škoda s úsměvem.

Zdroj: ČTK
   

Štítky SK Slavia Praha, FC Zbrojovka Brno, FK Baumit Jablonec, Jaroslav Šilhavý, trenér, Michal Škoda, FC Hradec Králové, AC Sparta Praha, Svatopluk Habanec, FC Fastav Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka dnes doma vyzve rozjetou Slavii. Kanonýrský duel svedou bratři Škodové  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.