Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrojovka vyrovnala v poslední minutě, se Spartou uhrála cennou remízu

Zbrojovka přivítala v 9. kole nejvyšší fotbalové ligy favorita ze Sparty. Ani rychlý gól Zbrojovce výhru nezajistil, Sparta utkání otočila, a dlouho sahala po třech bodech. Z poslední akce zápasu však po rohovém kopu vyrovnal Alois Hyčka, a přivedl tak více než 9 tisíc fanoušků k extázi.

Domácí Zbrojovka začala očekávaný zápas skvěle. Již ve 4. minutě se prosadil hezkou střelou k tyči Michal Škoda, a vstřelil tak svou čtvrtou branku sezóny. Zbrojovka byla i nadále lepším týmem, o pár minut později nastřelil břevno střelou z velké dálky Řezníček a nic nenasvědčovalo, že by měla být nebezpečná i Sparta.

Pražané se však postupně dostávali do hry, a po nezáživné fázi si vypracovali několik příležitostí. V té první ještě Václav Kadlec selhal, když minul jen těsně pravou tyč Melichárkovy branky. A když se hlavou po rohu neprosadil domácí Hyčka, Sparta trestala. Ve 34. minutě vyrovnal na 1:1 Ondřej Mazuch, který umístěnou střelou nedal Melichárkovi šanci.

To ovšem opět dostalo do hry domácí Zbrojovku. Jakoby ji inkasovaný gól nabudil, a ve 36. minutě se dostala do rychlého brejku 3 na 1, avšak Štohanzl celou situaci ukončil nepřesnou přihrávkou. O pár minut později to opět vřelo - sparťanský hráč centroval do vápna, míč trefil ruku domácího Šurala a zdálo se, že rozhodčí Královec píská penaltu. K nevoli hostů byl však odpískán faul Václavu Kadlecovi, a rozehrávat tak mohla Zbrojovka. Spartu to však moc mrzet nemuselo - hned z následné akce ve 42. minutě vstřelil gól po hezkém přehození Melichárka Bořek Dočkal. Ještě do konce poločasu si Sparta vypracovala další nadějnou šanci, průnik Michala Kadlece však ke gólu po střele Holzera nevedl.

Brněnští fanoušci nic nevzdávali a své fotbalisty i nadále bouřlivě - ač nepříliš slušně - povzbuzovali. Ve druhém poločase však byl souboj obou kotlů tím nejzajímavějším, co se udávalo. Sparťané si byli vědomi náskoku a nikam nechvátali, ani Zbrojovka se nemohla prosadit. Tribuny z letargie vyvedla až penalta, kterou nařídil sudí Královec po hře rukou hostujícího Mazucha. Jakub Řezníček s ní však naložil prachbídně, vůbec netrefil branku. Jakoby to nebylo málo, přidat třetí gól Sparty mohl Karavaev, který kroutil míč do branky domácích, avšak nedokroutil.

Zápas se i nadále nesl v podobném duchu, a když v 58. minutě Václav Kadlec vůbec netrefil míč po skvělé přihrávce Holzera. O chvíli později si slovo vzal domácí kotel. Informace o počtu fanoušků - dorazilo jich 9 223 - ho nejspíše natolik rozjařila, že začali házet směrem na hřiště jeden dělbuch za druhým. Naštěstí se žádný z nich až na hřiště nedostal, a hra tak mohla v uspávacím tempu pokračovat i nadále. Když ani Holzer netrefil ve velké šanci zařízení, bylo jasné, že zápas nabídne napínavé rozuzlení.

Dlouhou dobu se nic nedělo, několik střídání hru rozkouskovalo a nic nenasvědčovalo tomu, že se Zbrojovka zmohne k odporu. V 80. minutě však parádním obstřelem vyrovnal Přichystal, čímž rozjásal poměrně slušně zaplněné tribuny. Sparťané se však nehodlali se ztrátou bodů smířit, po několika nadějných situacích se nakonec prosadil střídající Pulkrab, jehož centrem nalezl další náhradník Lafata. Po sympatickém výkonu domácích a profesorské hře Sparty nebyl na stadionu asi nikdo, kdo by si byl ochoten prohru Zbrojovky připustit.

A fanoušci se opět dočkali. Sudí nastavil dvě minuty, Brňané tlačili, nakonec v poslední minutě vybojovali rohový kop. Na ten přiběhl i gólman Melichárek, a nakonec se mohl radovat z remízy 3:3. Mič totiž propadl k Aloisi Hyčkovi, který nejspíše z lehkého ofsajdu překonal Koubka, a celý stadion se otřásl v základech. Sparťané již stihli pouze rozehrát, hlavní arbitr Královec zapískal do píšťalky, a Zbrojovka se tak zaslouženě raduje z bodu proti silnému soupeři.

Filip Kříž

Foto: Tomáš Sláma

Štítky AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, Alois Hyčka, Václav Kadlec, Jakub Řezníček, Kaliningrad, Ondřej Mazuch, Michal Škoda, Michal Kadlec, Bořek Dočkal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vyrovnala v poslední minutě, se Spartou uhrála cennou remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.