Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Zbrojovka doma i přes výraznou převahu v druhém poločase remizovala s Teplicemi

Fotbalisté Brna navzdory výrazné územní převaze ve druhém poločase remizovali ve 3. kole první fotbalové ligy s Teplicemi 0:0. Severočeši zůstali po třech kolech bez porážky a navíc stále nedostali gól a na jednu vstřelenou branku si připsali už pátý bod.

Naopak trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec v novém působišti stále čeká na první vítězství. Brňané prodloužili svoji úspěšnou domácí sérii na jedenáct zápasů bez prohry.

Záměr držet míč a kombinační hrou si vypracovat střelecké příležitosti se Brňanům v prvním poločase vůbec nedařil. Jejich snaha kromě nepřesných přihrávek narážela na sevřenou obranu soupeře. Postupně se do výkonu Zbrojovky vkrádala bezradnost, která vedla jen k zoufalému nakopávání míčů bez přesného adresáta.

Teplická taktika byla postavena kromě dokonalé defenzívy na rychlých křídelních brejcích. Z nich ale za celý úvodní poločas hosté zahrozili jen jednou ve 12. minutě, kdy po Fillově centru z levé strany Potočný hlavičkoval nad branku.

Teprve v závěru poločasu se dostali k zakončení i Brňané. Ve 31. minutě si Škoda předkopl míč a akci zakončil střelou vysoko nad branku. O tři minuty později Škoda našel zpětnou přihrávkou Lacka. Jeho slabá střela mířila přímo do náruče připraveného brankáře Grigara.

Po změně stran zařadila Zbrojovka vyšší rychlostní stupeň, získala územní převahu. Do útoků se zapojovali i oba krajní obránci Hyčka s Lutonským. Z nátlakové hry vytěžili Brňané i střelecké příležitosti, kterým chybělo přesnější zakončení. Nejvíce práce měl Grigar ve 49. minutě s hlavičkou Řezníčka.

Hra dostala oproti nudnému prvnímu poločasu spád, neboť Severočeši po získání míče přecházeli do rychlých protiútoků, kterým chyběla přesnost. Gólově se ani jeden tým ale neprosadil a Teplice si po domácí bezbrankové remíze se Spartou připsaly další cenný bod.

Hlasy po utkání:

Svatopluk Habanec (trenér Brna): "Dva získané body ze dvou zápasů je málo. Teplice jednoznačně přijely pro bod, což bylo vidět na jejich hře a střídáních v závěru utkání. Chtěli jsme vyhrát, což se nám bohužel nepodařilo. Pozitivní ale je, že jsme nedostali branku, nasazení našich hráčů bylo nadstandardní. Teplice mají výbornou defenzívu. Ještě nedostaly gól, hrají v hlubokém obranném bloku. V prvním poločase jsme se seznamovali s plochou i prostředím. Máme v týmu hodně nových hráčů. Z toho pramenily nepřesnosti. Ve druhém poločase jsme na soupeře vlétli nátlakovou hrou. Neměli jsme stoprocentní šance, ale střelecké možnosti jsme měli."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Navzdory dvěma posledním bezbrankovým výsledkům musím říci, že se nezaměřujeme pouze na defenzívu. Chceme střílet branky. Zatím se nám to ale nedaří. Doufám, že už to vyjde příště. Do utkání jsme vstoupili aktivně, zápas byl vyrovnaný. My jsme byli nebezpeční prvních pětadvacet minut a v závěru utkání. Důležité je, že jsme gól opět nedostali. Tato remíza je cenná."

Zbrojovka Brno - FK Teplice 0:0 (0:0)

Rozhodčí: Franěk - Kotík, Boček. ŽK: Buchta, Řezníček (oba Brno). Diváci: 4220.

Sestavy:

Brno: Melichárek - Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Buchta - Litsingi, Škoda (87. Šural), Lacko, Štohanzl - Řezníček. Trenér: Habanec.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma - Hora (90. Dressler), Hrubý, Ljevakovič, Vachoušek (59. Kodeš), Fillo - Potočný (72. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Autoři | Foto Tomáš Sláma

Štítky FK Teplice, HC Kometa Brno, Brno, Svatopluk Habanec, trenér, HC Škoda Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Daniel Šmejkal, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka doma i přes výraznou převahu v druhém poločase remizovala s Teplicemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.