Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Poláka zlákala k návratu do Brna i plánovaná Habancova strategie

Bývalého fotbalového reprezentanta Jana Poláka zlákala k návratu po 14 letech do Brna i plánovaná herní strategie nového kouče Zbrojovky Svatopulka Habance.

Pětatřicetiletý záložník, jenž s klubem uzavřel dvouletou smlouvu, by kromě předávání zkušeností mladším spoluhráčům rád pomohl šestému týmu uplynulého ligového ročníku ještě zvýšit výkonnost.

"Vize trenéra jsou mi sympatické. Jinak bych nabídku neakceptoval. Záleží, v jakém časovém horizontu se zlepšení povede. Musí v něj věřit všichni v klubu," uvedl na dnešní tiskové konferenci Polák, kterého brněnský klub poprvé oslovil v jeho posledním působišti Norimberku už loni v prosinci.

"Byl jsem upřímný a říkal jsem tehdy, že budu ještě čekat, jak se situace v Norimberku vyvrbí. Ale z jednání s brněnskou delegací a majitelem klubu Bartoňkem jsem měl velmi dobrý pocit," řekl Polák, který měl definitivně jasno o návratu do Brna až před měsícem.

Kvůli zranění byl uprostřed jarní sezony na čtyři týdny vyřazen ze hry. V závěru ročníku vsadil trenér na kádr z předcházejících zápasů. Polák celou jarní sezonu jen zaskakoval, koncem června mu končí v Norimberku smlouva. "Dodnes mi nikdo nedal nic najevo. Kromě Brna jsem o jiném klubu z české ligy neuvažoval," dodala nová brněnská posila.

I když už není nejmladší, na odchod do fotbalového důchodu nepomýšlí. "Chci ještě hrát. Cítím se pořád dobře, zdravotně jsem v pořádku. Myslím, že ještě mohu týmu pomoci. Rychlostí ne, ale svými zkušenostmi. Nejsem žádný král střelců. Lidé v klubu ví, jaká je moje pozice na hřišti, i to, jak jsem se prezentoval. Vím, co umím, a udělám vše pro tým," řekl Polák.

Do první ligy nakoukl poprvé pouhých šest dnů po svých sedmnáctých narozeninách. V Brně odehrál pět sezon, už ve svých jednadvaceti letech zamířil do Liberce a posledních deset let strávil mistr Evropy do 21 let v zahraničí. Kromě Norimberku hrál za Anderlecht a Wolfsburg. "Zažil jsem v Brně úspěšné i neúspěšné sezony, kdy jsme se horko těžko zachraňovali. Byl bych rád, kdybych pomohl k tomu, aby se tým pohyboval v horních patrech tabulky," řekl Polák.

Do letní přípravy v novém působišti se zapojí za tři týdny. Dovolenou však neplánuje. Musí se ještě vrátit do Norimberku, kde chodí jeho syn do školy. V Brně má bydlení zajištěné. "Musíme se ale přestěhovat, takže moc velký odpočinek mě nečeká. Jsme už zvyklí se každé tři roky stěhovat," popsal Polák svoje nebližší plány.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Norimberk, strategie, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poláka zlákala k návratu do Brna i plánovaná Habancova strategie  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.