Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Kometa i Zbrojovka za sebou mají polovinu sezóny

Hokejisté Komety prohráli ve 26. kole extraligy se Zlínem 1:2 a v půlce sezóny okupují osmou příčku v tabulce. Fotbalisté Zbrojovky jsou na tom po remíze 1:1 s Mladou Boleslaví nepatrně lépe - s dvaadvaceti body se drží na sedmém místě.

Zbrojovka se v zápase s Mladou Boleslaví spoléhala vedle rychlých protiútoků na dlouhé nákopy do útočného prostoru. Po jednom z nich se dostal v 17. minutě k zakončení Řezníček. Jeho střelu stačil brankář Šeda jen vyrazit před Lutonského, jenž trefil tyčku, a odražený míč vrátil nejlepší střelec Zbrojovky Řezníček pohotově do sítě.

Po inkasované brance zvýšila Boleslav útočnou aktivitu. Získala územní převahu, hodně často se ale hosté dostávali do ofsajdové pasti soupeře.

Po hodině hry se pokusil trenér Jarolím zvýšit útočnou sílu zařazením Zahustela s Chramostou. Tah mu rychle vyšel, když v 65. minutě po pasu od Skaláka unikl domácím zadákům Chramosta a po čtyřech minutách pobytu na trávníku vyrovnal. Boleslav pokračovala v tlaku a domácí v kritických momentech držel brankář Melichárek, jenž výrazně pomohl svému týmu k remíze. Mladá Boleslav tak v Brně nevyhrála pátý ligový duel za sebou.

"Absolvovali jsme třetí těžké utkání v šesti dnech. Proto jsem rád, že jsme zápas dotáhli na remízu, i když vítězství by nám v tabulce hodně pomohlo,'' řekl trenér domácích, Václav Kotal.

Kometa podruhé v sezóně doma nebodovala

Oba týmy se hned od začátku snažily hrát aktivně a duel měl solidní tempo. Utkání mělo spád a rozhodčí v podstatě nemuseli přerušovat hru - až na jednu zásadní výjimku. Po komerční přestávce vyhrál Vlach vhazování, předložil kotouč Štumpfovi, jehož střela z blízkosti brněnské brány znamenala první změnu ve skóre - 0:1.

Kometa zvýšila tlak, ale místo vyrovnání přišel trest. Ojedinělý útok hostů ve druhé třetině skončil druhým gólem. Střelu Kubiše vyrazil Falter pouze před sebe a bývalý forvard Havířova Maruna neměl problém rozvlnit síť. Kometa bušila po zbytek druhé třetiny do beraních vrat, ale obrana v čele s Kašíkem odolávala.

Až sedm minut před koncem třetí třetiny hráli modrobílí v pořadí pátou přesilovku a ta už byla zhodnocena. Hruškovo nahození šikovně tečoval Kaberle, pro kterého šlo o jeho vůbec první branku za jeho působení v Kometě. Brno zkoušelo svůj závěrečný nápor umocnit ještě jedním hráčem v poli navíc, v power play však Kometě vůbec nic nevyšlo a výsledek už zůstal stejný.

"Těžko se mi tohle utkání hodnotí. Měli jsme velké množství šancí, ale s jedním gólem se vyhrát nedá," hodnotil utkání trenér Komety Karel Beran.

S využitím ČTK

Štítky HC Kometa Brno, FK Mladá Boleslav, FC Fastav Zlín, trenér, FC Zbrojovka Brno, HC AZ Havířov 2010, Václav Kotal, Karel Beran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa i Zbrojovka za sebou mají polovinu sezóny  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.