Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Zbrojovka otočila nepříznivý vývoj a zaslouženě zvítězila nad Baníkem

Fotbalisté Brna vstoupili do nového ročníku první ligy vítězstvím 2:1 nad Ostravou, kterou poprvé v nejvyšší soutěži vedl trenér Radomír Korytář.

Zbrojovka sice prohrávala po brance Davora Kukece, jenž se trefil přímo z rohu, ale ještě před přestávkou vyrovnal Michal Škoda. O tom, že tři body zůstanou po bitvě s Baníkem v Brně, rozhodla proměněná penalta Pavla Zavadila na konci utkání.

Brno začalo nátlakem, jehož první minuty patřily letní akvizici Zbrojovky, Jakubu Řezníčkovi. Právě on se totiž staral defenzivní řadě Baníku o zábavu. Nákop na Řezníčka musel hasit včasným vyběhnutím Pavlenka, a také úvodní střelecký pokus patřil hrotovému hráči Brna. V akrobatické poloze však Řezníček přestřelil.                  

Ostrava se soustředila především na obranu a rychlé brejky. Po jednom z nich a po centru Mondeka mohl první gól utkání dát Azevedo, ale z pár metrů neusměrnil balón mezi brněnské tyče. A tak otevření skóre mělo v Králově Poli kuriózní charakter. Mensahovu střelu vytáhl Doležal na roh a přímo z něj zakroutil míč mezi tyče Kukec.

Zbrojovka se inkasovanou brankou nenechala rozhodit a pokračovala v aktivitě, nicméně finální fáze útoku byla její velkou slabinou. Až dvě minuty před koncem poločasu ukončil střelecké trápení Michal Škoda, když hlavou uklidil do branky centr Malíka.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Brno si udržovalo územní převahu a do střeleckých příležitostí se dostávalo po standardních situacích z kopačky Zavadila. V 58. minutě trefil břevno Pavlenkovy branky hlavou Košťál. O pět minut později ale vyrobil kapitán Brna hrubou chybu, když "namazal" míč do sóla Narhovi. Po jeho přihrávce pálil z deseti metrů střídající Šichor, ovšem Doležal se vytáhl skvělým zákrokem.

Brno se však přeci jen dočkalo i druhého gólu. Foltýn ve vápně fauloval Paška a Zavadil nařízenou penaltu bezpečně proměnil. V závěru ještě došlo mezi hráči k potyčce, kterou odnesl červenou kartou hostující Šichor.

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 2:1 (1:1)

Branka: 43. Michal Škoda, 88. Zavadil z pen. - 32. Kukec. Rozhodčí: L. Kovařík - Nádvorník, Pospíšil. ŽK: Keresteš - Narh, Foltýn, Šašinka. ČK: 90. Šichor (Ostrava). Diváci: 5326.

Sestavy:

Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, P. Buchta, Košťál, Keresteš - Vávra (61. Pašek), Zavadil, Zoubele (69. Chrien), Malík (82. Lacko), Michal Škoda - Řezníček. Trenér: Kotal.

Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Kaša, Kouřil, Vengřinek (46. Šichor) - Mondek, Mensah, Kukec (77. Šašinka), Foltýn - Azevedo, Narh. Trenér: Korytář.

Zdroj: ČTK

Štítky FC Baník Ostrava, HC Kometa Brno, HC Vítkovice Ridera, Pavel Zavadil, Jakub Řezníček, Michal Škoda, Martin Doležal, FC Zbrojovka Brno, Richard Buchta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka otočila nepříznivý vývoj a zaslouženě zvítězila nad Baníkem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.