Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Zbrojovka má nové majitele. Za pět let s ní chtějí hrát evropské poháry

Novým majoritním majitelem FC Zbrojovka Brno se stala Regionální hospodářská komora Brno. Majitelem se měl stát Libor Zábranský, ale komora využila předkupní právo a od stávajícího majitele Václava Bartoňka koupila devadesátiprocentní podíl, zbývající procenta vlastní drobní akcionáři. Noví majitelé vyhlásili velmi ambiciózní cíle.

Komora využila předkupního práva

Generálním partnerem klubu se podle prohlášení na webu Zbrojovky stane investiční skupina OneCap. Za ní stojí Jaroslav Havel se svou advokátní kanceláří Havel & Partners, Kateřina Zychová a Jan Mynář. Právě Mynář bude nově zastávat post generálního manažera klubu. Nahradí tak sportovního ředitele Zdeňka Psotku, který končí po jedno roce.

Komora využila nárok na uplatnění předkupního práva a k dohodě došlo podle zprávy na klubového webu během několika dní. „V sobotu 24. srpna nám v datovce přistála výzva k uplatnění předkupního práva. Měli jsme tedy pět dní, abychom vše vyřešili. Koupit kolos jako je Zbrojovka, za pět dní, je velmi složitou operací. My ale projekt nachystali a ‚nevěstu‘ pro něj zařídili,“ uvedl na úterní tiskové konferenci předseda Regionální hospodářské komory Brno Čeněk Absolon.

Majitelé přicházejí s ambiciózním prohlášením

Noví majitelé plánují do klubu podle vyjádření na tiskové konferenci masivně investovat. „Nejpozději po příští sezoně by se měla Zbrojovka natrvalo usadit v první lize, v horizontu pěti let by měl klub bojovat o evropské poháry,“ stojí na klubovém webu.

Prohlášení působí vzhledem k aktuální situaci brněnské Zbrojovky velmi ambiciózně. Klub vyhrál ve druhé lize pouze dva zápasy a v tabulce je dva body od sestupových příček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením FC Zbrojovka Brno

Štítky sport, fotbal, Zbrojovka, Brno, majitelé, Regionální hospodářská komora Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka má nové majitele. Za pět let s ní chtějí hrát evropské poháry  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.