Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Legenda Zbrojovky míří do Prahy. Řezníček bude hrát první ligu za Duklu

Jakub Řezníček, který za Brno nastřílel 81 gólů, ve Zbrojovce končí. Zlákalo ho volání prvoligové Dukly Praha. Velkou motivací je pro Řezníčka možný vstup do Klubu ligových kanonýrů, kam patří hráči s více než stovkou nastřílených branek. Šestatřicetiletému sniperovi chybí ke vstupu do vybrané společnosti už jen dva góly.

Řezníček byl dvakrát nejlepším střelcem soutěže

Jakub Řezníček hrál za Zbrojovku už v roce 2015, kdy ve své první sezóně za Brno nastřílel 13 branek. Po svém návratu do Brna v ročníku 2022/23 nastřílel hned 19 gólů. Celkem ve Zbrojovce vstřelil 39 prvoligových, 32 druholigových a 10 pohárových gólů. Celkem 96 gólů vstřelil v dresech devíti českých mužstev, další dva v zahraničí.

Řezníček se stal dvakrát nejlepším střelcem soutěže a ve Zbrojovce strávil pět sezón, z toho čtyřikrát byl nejlepším kanonýrem klubu. Další góly za Brno Řezníček zatím nepřidá.

Legenda Brna míří do pražské Dukly

Brněnská Zbrojovka na svém webu zveřejnila informace o přestupu Jakuba Řezníčka do pražské Dukly. „Přestup se uskutečnil poměrně rychle, nahrávala tomu i situace obou klubů a jednání proběhlo rychle,“ uvedl Jakub Řezníček k přestupu pro klubový web Dukly Praha.

„Chci pomoct Dukle, aby hrála v klidných částech tabulky. Byl bych nerad, kdybychom se měli trápit na sestupových příčkách. Jsem tu od toho, abych střílel góly, kterým chci Dukle zajistit klidný průběh sezóny. Doufám, že týmu pomůžu,“ popsal hrotový útočník. Dukla je v první lize aktuálně čtrnáctá s třemi body a dvěma góly.

Dva góly chybí ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů

Pro Řezníčka přetsupem do první ligy ožila šance na vstup do Klubu ligových kanonýrů, k metě 100 prvoligových branek mu chybí vstřelit dvě.

„Motivace je to samozřejmě velká. Zbývají mi sice jen dva góly, ale rád bych jich dal co nejvíc a pomohl tak Dukle. Vstup do klubu není daleko. Sto branek teď pro mě ale není hlavním cílem, chci s Duklou hlavně vyhrávat, sbírat body a posouvat se tabulkou,“ uzavřel Řezníček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Zbrojovka Brno

Štítky sport, fotbal, Jakub Řezníček, Zbrojovka, Brno, Dukla, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

dnes byl před stadionem na Srbské na silnici velký nápis-prodej to a vypadni...co to asi znamená?

Pátek, 16. srpna 2024, 22:04Odpovědět

Marie Glanczová

A takového hráče prý ten starý k...Bartonek nechce...

Pátek, 16. srpna 2024, 11:48Odpovědět

Legenda Zbrojovky míří do Prahy. Řezníček bude hrát první ligu za Duklu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.