Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zbrojovka hlásí návrat odchovance. Zájem má i o obránce z Afriky a plzeňského brankáře

Fotbalisty brněnské Zbrojovky čeká v jarní části druhé ligy těžká šichta. Tým okolo kapitána Řezníčka se nachází na šesté pozici, na vedoucí Vyškov ztrácí devět bodů a sen o návratu mezi elitu se Brňanům stále vzdaluje. Klub proto avizoval po konci podzimu výraznou proměnu kádru. První velkou posilou se stal stoper Luděk Pernica. Třiatřicetiletý hráč naposledy působil v Plzni. Nyní má pomoci dotáhnout tápající celek zpět mezi elitu. 

„Jsem spokojený a šťastný, že už máme jasno. Vrátit se domů pro mě bylo vždycky prioritou, počítal jsem s tím a jsem rád, že se to povedlo. Těším se na jaro, na fanoušky a doufám, že společně dokážeme pomoci k postupu do první ligy," vzkázal na klubovém webu Pernica.

„V Luďově osobě k nám přichází velká kvalita a bohaté zkušenosti, navíc je to odchovanec. Jsme rádi, že se nám povedlo domluvit, na přelomu roku nám zbývá provést transfer administrativně," dodal na adresu rodáka z Boskovic sportovní manažer Zdeněk Psotka.

Dva nováčci 

Po konci podzimní druhé ligy naordinoval hráčům trenér Tomáš Polách dvoutýdenní tréninkový zápřah. Do akce se zapojili i dva noví hráči, kteří se zatím Zbrojovce líbí, a tak jim patrně vedení nabídne smlouvy. 

První novou tváří je devatenáctiletý ghanský stoper Foster Gyamfi, který poslední rok a půl strávil v dánském Esbjergu. „Jedná se o talentovaného levonohého stopera. V kontaktu jsme byli už v létě, byli jsme se v Dánsku podívat a poznat tamní tréninkové prostředí mladých fotbalistů. Teď s námi stráví následující dva týdny a rádi bychom jej viděli i v zápasech," řekl Psotka s tím, že zimní přípravu pak Brňané zahájí 8. ledna a v přípravě změří síly v rámci Tipsport ligy, ve které se utká se Zlínem, Zlatými Moravcemi a Skalicí.

Druhým nováčkem je šestadvacetiletý brankář Dominik Sváček z Plzně. Naposledy fotbalista chytal ve slovenském Liptovském Mikuláši. Zbrojovka si nyní slibuje, že vytvoří dvojici s Martinem Berkovcem. Naopak kufry si sbalí dosavadní dvojka Jakub Šiman. 

Šanci dostanou mladíci 

Podle trenéra Polácha dostanou prostor na jaře i mladíci. Šanci například má útočník Filip Večeřa z dorostu nebo záložník Vojtěch Šmid. „Filip udělal za uplynulý půlrok obrovský progres, podpořený čísly. Šanci si zaslouží. To samé Vojta Šmid, který podává výborné výkony," řekl k tomu trenér Tomáš Polách.

Změn doznal i realizační tým. Brankáře jako trenér nově vede Vlastimil Hrubý, který byl na podzim hrajícím trenérem béčka. Dosavadní kouč golmanů Martin Doležal se přesunul k mládeži, kde povede dorostenecké naděje mezi třemi tyčemi. Pozici trenéra brankářů B týmu pak zaujme Josef Hron.

Změna přišla také na pozici kondičního trenéra, kterým se stal Jakub Fikar. Ten doposud spolupracoval externě s několika kluby v čele s West Hamem, ve Zbrojovce by se měl stát vedoucím kondičního rozvoje celé organizace. Bývalý kondiční kouč Zbrojovky Josef Mlčuch by měl od ledna působit taktéž u mládeže.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno | Zdroj FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Přestupy

Zbrojovka hlásí návrat odchovance. Zájem má i o obránce z Afriky a plzeňského brankáře  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.