Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Zbrojovka si přivedla na hostování obránce z Prahy. Druhou ligu začne s Vlašimí

Fotbalisté brněnské Zbrojovky vyztužují měsíc před startem druhé ligy defenzivu. Do Brna přišel obránce Martin Nový, který naposledy působil v týmu Bohemians Praha. Devětadvacetiletý hráč přichází na roční hostování. Brňané už znají také rozpis zápasů nového ročníku. Zahájí ho doma proti Vlašimi.

Nový působil v minulosti v Příbrami, Jablonci, Jihlavě a naposledy Bohemians. V kádru Pražanů ale plnil převážně roli náhradníka. Dokonce nastupoval i za B tým. Nyní věří, že v Brně zažije restart kariéry. „V uplynulé sezóně jsem neměl takové vytížení, jaké bych si představoval. Proto jsme přemýšleli, co dál, když se ozval trenér Klusáček, že by měl zájem o moje hostování ve Zbrojovce. Pak už nebylo nad čím dlouho přemýšlet," popsal na webu klubu po transferu odchovanec pražské Sparty.

Defenzivní hráč se rozhodl pro Brno i z toho důvodu, že dobře zná z předchozího působiště kouče Klusáčka. „Martin je univerzál, schopný nastoupit na pravém kraji obrany i zálohy či ve středu pole. Znám ho dobře ze společného působení v Bohemians a věřím, že by nám mohl pomoci," okomentoval nejčerstvější přírůstek trenér Luděk Klusáček.

Zbrojovka aktuálně oťukává i další posily. Na testech je například bývalý stoper Pardubic Martin Toml, mladý nigerijského obránce Timi Atiki Egbe, který hrál druhou ligu na Slovensku, nebo záložník Michal Vrána z Bohemians. Všichni se o smlouvu ale musí poprat. Klusáček očekává, že další posily přijdou před startem soutěže, aby se klub okamžitě vrátil do první ligy.

Start s Vlašimí 

Brňané se zároveň dozvěděli, v jakých termínech se utkají s druholigovými soupeři. První kolo sehrají hráči z druhého největšího města doma proti Vlašimi. Následně změří síly s olomouckým B týmem. Ve třetím zápase pak bude na programu šlágr. Do Králova Pole přijede pražská Dukla, jež patří spolu s Brnem na hlavní aspiranty na postup. Brněnské derby s Líšní je na programu 28. října. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka si přivedla na hostování obránce z Prahy. Druhou ligu začne s Vlašimí  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.