Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Flastr pro Zbrojovku na cestu do druhé ligy. Disciplinárka trestá klub za fanoušky

Nepříjemná zpráva dorazila na fotbalový stadion v Králově Poli vedení Zbrojovky. Klubu poslala fakturu disciplinární komise, která udělila Zbrojovce za chování fanoušků při posledním ligovém kole se Zlínem trest ve výši 40 tisíc korun. Při zápase vběhli na hrací plochu sestupem frustrovaní příznivci Brna a spílali vedení celku.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vyčetl Zbrojovce poslední ligový zápas ve skupině o záchranu. Fanoušci bezprostředně po konci duelu, který skončil 0:0 a znamenal pro Brno sestup do druhé ligy, naběhli na trávník a dožadovali se konce majitele klubu Václava Bartoňka. Funkcionáři ale našli i další prohřešky, kvůli nimž nyní Brno pyká.

Klub porušil povinnosti pořádajícího klubu - nezajistil, aby do areálu stadionu bylo zamezeno vstupu osob vnášejících pyrotechniku, nepřijal taková opatření, aby v areálu stadionu nebo jeho bezprostředním okolí nedošlo k výtržnostem a nezajistil, aby nedošlo k hromadnému vniku diváků,“ zdůvodnila disciplinárka v čele s jejím předsedou Richardem Bačkem

Fotbalové Brno spadlo z elitní soutěže potřetí za posledních pět let. Klub avizoval, že nastanou změny ve vedení i hráčském kádru. Prvním krokem bylo angažování bývalého kouče Bohemians Luďka Klusáčka, který nahradil neúspěšného Martina Haška. Další příchody či odchody celek z největšího moravského města neoznámili.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Zbrojovka, Trest, Disciplinárka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Flastr pro Zbrojovku na cestu do druhé ligy. Disciplinárka trestá klub za fanoušky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.