Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zpět mezi elitu povede fotbalisty Brna Klusáček. Haška klub nechtěl

Fotbalisté brněnské Zbrojovky mají po pádu do druhé ligy nového kouče. Brno povede zpět mezi tuzemskou elitu další bývalý trenér Bohemians Luděk Klusáček. Šestapadesátiletý trenér převezme mužstvo po Martinu Haškovi, o jehož služby klub po sestupu už dále nestál.

Bývalý ligový obránce vyjednával s Brnem necelý týden. Nakonec se s nejhorším celkem uplynulé prvoligové sezony domluvil na spolupráci i složení kádru. Kouč působil například v Jihlavě, Kataru nebo Bohemians, kde paradoxně v roce 2019 střídal po neuspokojivých výkonech ve funkci zatím posledního brněnského lodivoda Martina Haška. V hlavním městě setrval rodák z Prahy do minulého roku. Nyní má před sebou novou výzvu, dotáhnout zpět do nejvyšší soutěže Zbrojovku.

„Nabídka mě okamžitě oslovila, protože Zbrojovku vnímám jako tradiční klub. Jsem rád, že jsme se dohodli, a budu se ze všech sil snažit, aby se klub vrátil do první ligy,“ řekl Klusáček na klubovém webu po podpisu kontraktu, který je na rok s dvouletou opcí.

O práci v Brně měl zájem i Hašek, jenž se vyjádřil, že ho angažmá ve druhém největším městě v Česku bavilo. Jihomoravský celek se ale nakonec vydal jinou cestou. Klub v nejbližších dnech chystá další změny. Kromě nových hráčů hodlá představit i změny v realizačním týmu. Brno také čeká před sezonou pět přípravných zápasů. Prvním soupeřem bude slovenský vicemistr Dunajská Streda, dále Púchov a Banská Bystrica. Dále se Brňané utkají s polskou Termalikou a v generálce změří síly s Prostějovem.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fc Bohemians

Štítky Brno, Zbrojovka, Klusáček, Druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpět mezi elitu povede fotbalisty Brna Klusáček. Haška klub nechtěl  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.