Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Fotbalový trenér Hašek dovedl Zbrojovku k sestupu. Nesplnil jsem cíl, ví kouč

S nepříjemným bolehlavem se probudili do nového dne fotbalisté brněnské Zbrojovky, kteří po nedělním zápase se Zlínem po roce v elitní soutěži znovu zahučeli do druhé ligy. Klubu nepomohla ani výměna trenéra. Pod vedením Martina Haška vyhrálo Brno pouze jednou z devíti pokusů a jeho budoucnost je nejistá. Stejně tak jako nejlepšího střelce Brna Řezníčka.

Fotbalový kouč se zkušenostmi ze Sparty či Bohemians přišel do Brna, aby se vyhnul baráži. Zlí jazykové by nejspíše poznamenali, že cíl kouč splnil. Zbrojovka se baráži vyhnula. Problém ale je, že klub se místo baráže pakuje rovnou do druhé ligy. Vrcholem marnosti klubu, který byl nehorším v celé jarní části, byla nedělní remíza se Zlínem 0:0. Výsledek odsoudil tým znovu po roce k sestupu. 

„V posledních zápasech jsme navzdory slušným výkonům získali dva body, vstřelili jeden gól. Takhle zabalené to nemohlo stačit, abychom se dostali alespoň do baráže. Přišel jsem do Brna s cílem zachránit Zbrojovku v nejvyšší soutěži. A ten cíl jsem nesplnil,“ smutnil po zápase šéf brněnské lavičky, který v dubnu nahradil ve funkci Richarda Dostálka. 

Hašek neví, zda bude u týmu pokračovat. Pod jeho vedením celek z jihomoravské metropole získal pouze šest bodů z devíti zápasů. „Smlouvu mám do konce sezony, která právě skončila. Práce ve Zbrojovce mě baví, našel jsem tu výborný kolektiv spolupracovníků, dobrý pocit jsem měl i z lidí v klubu. Ohledně budoucnosti je tam spousta otázek, ale teď se sestoupilo, já jsem ten, kdo stál v první linii. Měli jsme nějaké ne úplně malé množství zápasů, abychom to odvrátili a změnili trend, to se mi nepovedlo,“ hlesl trenér, jenž neúspěšně odvracel sestup i s druholigovým Ústí nad Labem.

Odejde Řezníček? 

Zbrojovku nemrzí jen sestup, který dávají fandové za vinu majiteli Václavu Bartoňkovi, pod jehož vedením moravský celek sestoupil potřetí za posledních pět let. O korunu nejlepšího střelce přišel v závěru soutěže útočník Jakub Řezníček. Tomu střelecký prach vyschl v nejméně vhodnou dobu. „Hrozně mě to mrzí, strašná škoda pro Brno, protože tady má být první liga. Sezonu jsme rozjeli dobře, ale po zimě jsme z toho úplně vypadli. Odnesl to Ríša, po změně trenéra jsme ale hráli furt stejně. Jaro jsme zmrvili, je to hrozný,“ uvedl pětatřicetiletý hráč.

Řezníček má smlouvu i na příští sezonu. Je otázka, zda bude chtít zůstat v klubu, který zažil třetí sestup za posledních pět let. Navíc je jasné, že většina hráčů Brno po konci v první lize opustí. Hostování končí Tijanimu či Součkovi. Na odchodu je Ševčík a zájem je i Aliho či Endla. 

Mám tu smlouvu, uvidíme, co bude. Je to nepříjemná situace, druhou ligu jsem tu už hrál, ale prostě je to takové a musíme se s tím vyrovnat. Končí nějaká hostování, hráči odejdou a musí se udělat nový, konkurenceschopný tým, aby se vrátil hned zpátky nahoru. Je to ohromně těžké, není sranda projet druhou ligou, ale nedá se nic dělat,“ dodal Řezníček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Tajč

Štítky Brno, Zbrojovka, Hašek, Řezníček, Liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Stačí vidět ten trénink - branky na půl hřiště, aby hráči nemuseli moc běhat, pak jsou jistě unaveni jen z toho , že musí přeběhnout celý hřiště... natož pak něco hrát! No jo páni "fotbalisti"cha

Úterý, 30. května 2023, 11:39Odpovědět

Fotbalový trenér Hašek dovedl Zbrojovku k sestupu. Nesplnil jsem cíl, ví kouč  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.