Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve fotbalovém Brně je dusno. Kapitán plakal a fanoušci brojí proti vedení

Výsledková mizérie, odpor fanoušků k vedení a hrozba třetího sestupu za posledních šest sezon. Fotbalová Zbrojovka se utápí v krizi, která se ještě více prohloubila nedělním zápase proti Pardubicím, v němž neproměnil dva pokutové kopy nejlepší střelec ligy Jakub Řezníček.

Nervózní duel, v němž oba týmy potřebovaly bodovat, přineslo druhé kolo skupiny o záchranu. Do Králova Pole přijely Pardubice, které před zápasem ztrácely na Brňany tři body. Východočeši utkání zvládli za tři body výhrou 2:0 i díky tomu, že Moravané pohrdli hned dvěma pokutovými kopy. Penalty neproměnil nejlepší střelec ligy Jakub Řezníček. Po prohraném utkání se kanonýrovi draly do očí slzy.

„Je to asi nejhorší moment v mojí kariéře. Kvůli fotbalu jsem nikdy nebrečel, ale tohle mě hrozně mrzí, protože se hrálo o důležité body a já jsem to takhle zazdil. I tohle fotbal bohužel přináší. Obě penalty jsem kopl blbě, nevím, co se stalo, takhle je nekopu, popsal nejlepší ligový střelec, který má na kontě devatenáct branek, kterého v obou případech vychytal pardubický brankář Nita.

Prodej to! Bartoňku

Řezníčka mrzí zahozené desítky o to více, že dalším neúspěchem Brňané ještě více zabředli do sestupových vod. Pardubice se na jihomoravský celek bodově dotáhly. Na poslední Zlín mají svěřenci Martina Haška tři kola před koncem pouhé čtyři body náskok.

Navíc ve Zbrojovce nepanuje dobrá nálada. Olej do ohně navíc přilili příznivci. Fandové viní z dlouhodobě špatných výsledků vedení klubu v čele s majitelem Václavem Bartoňkem. Proti vlastníkovi lidé skandovali a vyvěsili transparenty, které bosse vyzývaly k odchodu a prodeji klubu. Hráče pak po matném prvním poločase tribuny vypískaly.

Na oklepání mají Brňané týden. Příští týden se představí v Teplicích, které před mají před Zbrojovkou sedmibodový náskok. „Musím se zvednout a jít dál. Bude to těžké, ale musíme se oklepat a bojovat do konce. Kdybych dnes tu první penaltu dal, asi bychom minimálně bod získali. Ten zápas jsme měli alespoň zremizovat, ale nepovedlo se to,“ burcuje Řezníček.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FCZ Brno, OS Zbrojováci

Štítky Brno, Zbrojovka, Pardubice, Řezníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve fotbalovém Brně je dusno. Kapitán plakal a fanoušci brojí proti vedení  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.