Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brno zachránilo remízu v Teplicích. V nastavení se trefil z penalty Řezníček

, aktualizováno 12. března 2023, 18:00

Fotbalisté brněnské Zbrojovky vydolovali v zápase třiadvacátého kola na půdě Teplic bod za remízu 1:1. Severočeši udeřili z ojedinělé šance, když se prosadil ve druhé půli Pleštil. Brno srovnalo až v nastavení z penalty, kterou proměnil kanonýr Řezníček. Teplice čekají na výhru od listopadu. Brno se po remíze vyhouplo na deváté místo. Tepličtí jsou na čtrnácté pozici.

„Víme, že to nebylo dnes z naší strany ideální, ale nikdo si nemohl myslet, že budeme hned hrát jako z partesu. Kluci jsou zdrcení, ale je důležité se z toho direktu vzpamatovat a znovu se postavit na nohy," okomentoval teplický kouč Zdenko Frťala na tiskové konferenci hektický konec. Dvaapadesátiletý trenér odkoučoval ligový zápas po šesti a půl letech. V říjnu 2016 skončil na lavičce Jablonce shodou okolností po porážce 1:2 s Brnem.

„Hrát proti týmu s novým trenérem je těžší. Neměli jsme žádné aktuální informace, a i když jsme trefili slušně rozestavení, soupeř nás zaskočil personálním obsazením na některých postech. Některé věci jsme řešili až hodinu před zápasem po zveřejnění soupisek," řekl brněnský kouč Richard Dostálek.

V teplické základní sestavě chyběli nejlepší střelci týmů Žák s vykartovaným Gningem. Domácí nebyli v první půli směrem dopředu vůbec nebezpeční. Brňané naopak hrozili především po levé straně zásluhou Alliho, Ševčík ale první slibnou nabídku nigerijského záložníka poslal mimo tři tyče.

V 18. minutě se připomněl bývalý hráč Teplic Řezníček, jehož vychytal v souboji kapitánů dobře postavený Grigar. Teplický brankář vzápětí vyrazil i Granečného volej včetně Řezníčkovy dorážky. „Do zápasu jsme vstoupili tak, jak jsme si představovali. Byli jsme silní na míči, dařila se nám kombinace i postupný útok. Ale chyběla nám kvalita v zakončení, větší tlak do vápna," mrzelo Dostálka.

První vzájemné utkání v sezoně i listopadový duel v osmifinále domácího poháru skončily po 90 minutách 2:2. Dnes se ale na Stínadlech na rozdíl od obou předchozích zápasů čekalo na gól až do 53. minuty. Pleštil přetlačil v souboji Granečného a sám před Berkovcem chytře přehodil padajícího gólmana. Třiadvacetiletý záložník se prosadil poprvé od zimního příchodu na hostování z Jablonce a v lize skóroval takřka po dvou letech.

"Skláře" vstřelená branka povzbudila a Kučera mohl hlavou přidat další zásah, z dobré pozice ale hlavou minul. V ještě větší šanci selhal na druhé straně Texl, jenž po rohovém kopu z malého vápně trestuhodně přestřelil. Ve zbytku zápasu se Brňané snažili o vyrovnávací branku. Teplice soupeře do vážnější šance nepustily, až minutu po konci tříminutového nastavení stáhl Chaloupek ve vápně Pachlopníka a sudí Szikszay po dlouhé konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Řezníček, který se trefil ve čtvrtém kole za sebou. Tabulku střelců vede o čtyři góly před sparťanem Čvančarou.

„Byla to jasná penalta, úplně ho svalil. Takže jsem bojoval za to, aby se rozhodčí podíval a tu situaci řešil," uvedl Řezníček. „Shodou okolností jsem tady kopal penaltu v nastavení i v poháru. Fanoušci na mě pískali, ale už mám nějaké zkušenosti, takže jsem si poradil," dodal bývalý hráč Teplic. „Penaltový moment nemá smysl moc komentovat. Rozhodčí klidně mohl písknout faul na Urbance a k zákroku ve vápně se nevracet," podotkl Frťala.

FK Teplice - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0) Branky: 53. Pleštil - 90.+6 Řezníček z pen. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Matoušek - Orel (video). ŽK: Sy, Grigar - Hlavica. Diváci: 2561. Sestavy: Teplice: Grigar - Urbanec, Chaloupek, Mičevič, Hybš - Jukl, Mareček - Pleštil (75. Sy), Kučera (89. Trubač), Radosta - Vachoušek (90.+3 Žák). Trenér: Frťala. Brno: Berkovec - Hrabina, Hlavica, Tijani, Granečný - Texl, Blecha (67. Rogožan) - Falta, Ševčík (67. Pachlopník), Alli - Řezníček. Trenér: Dostálek.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky fc zbrojovka brno, fk teplice, fortunaliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zachránilo remízu v Teplicích. V nastavení se trefil z penalty Řezníček  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.